Heffe

060217
Igår den 16/2 så tog sig Heffe friheten att ta sig ut till friheten.

Han har lyckats bita hål i nätet in till höet, där han kunde putta bort en planka och krypa ut.

Olyckligtvis för honom så kom husse precis ut då för att släppa in hundarna.
Efter lite jakt, lite slit och med hjälp av Linda – svartviolett, som precis kom förbi för att lämna av ett par vingar hon och Oskar lånat av oss, så kunde den lilla rymlingen sättas in i sin bur igen.

Matte fick således ta sin hammare, lite nubb å ge sig ut i snöyran för att laga bur.
Med lite ståltråd så var hålet fixat och en extra nätdel sätter nu stopp för friheten.

061008 – Heffes Mansion utan Heffe, går det?
Jag och Jonnie packade oss ut idag för att göra all möjlig slags nytta på gården. Jonnie plockade lite och jag tänkte städa mansionet (Kaningården). Men när jag öppnade dörren så kändes det konstigt, nånting var inte sig likt. Såg in i huset, där låg kaninerna ihop. Tossan hoppade runt i en cirkel när jag öppnade, Heffe föll ihop men hon skuttade tillbaka och stöttade upp honom så han kunde sitta igen.
Tog upp honom i famnen för att undersöka vad felet var, han kändes utmärglad, tunn och utan muskler. käkarna var hårt sammanbitna och han dreglade. Väldigt skumt då jag senast igår såg honom skutta omkring och se pigg ut.

Han blev sämre och sämre de kommande 10 minuterna och till slut låg han ledlös på min arm.
Tyckte så synd om honom, men jag kände ändå mest för Tossan som älskar Heffe så mycket och nu skulle bli änka.

Tänkte att han skulle avlivas så fort som möjligt så han skulle slippa lida.
Jag vet hur man gör för att knocka kaniner och mindre djur, skolan har lärt mig det. Men jag förmådde inte att göra det på mitt eget djur, tänk om det skulle bli fel. Alternativet var om någon kunde skjuta honom istället.
Ringde Therese som inte bara är sömmerska och rallyförare, utan även jägare. Men hon var i Bergsjö på tävling.
Grannen var inte heller hemma, så det blev bara att vänta ut den kritiska tiden.

Kanske var det ödet att de inte skulle vara hemma, för efter en timme började han repa sig och drack flera cl vatten.
Ansåg att han skulle ha det bäst med Tossan och släppte tillbaka honom dit efter den stora städning jag först tänkt mig på dagen.
Då åt han till och med gräs.

Är nu förberedd på att springa ut några gånger ikväll med vatten till honom och se om han vill ha.

Vi får se hur det går inatt.
*Håller tummar*

 

061009
Ja imorse så var han död. Det förstod jag innan jag öppnat dörren till kaninhuset. Tossan satt ute själv, det brukar hon inte göra.
Vi får se hur hon klarar livet som änka. I värsta fall får jag försöka att hitta något sällskap åt henne. Vad vet jag inte.

Men nu mår Heffe bra iallafall, massor av klöver att äta, bara för honom.