Illustrera ett Kåseri

Fick i skoluppgift att illustrera ett kåseri. Här är mina arbete tillsammans med kåseriet. Bilderna är kraftigt förminskade men jag tror det går att se vad de föreställer. Tekniken är att jag först tecknar dem på papper, scannar dem och fyller linjer och färger med Photoshop och/eller Illustrator.


 

Jag älskar film. Både på tv och på bio. Helst bio. Det bästa är när man skolkar lite från sig själv och hoppar in på en dagbio. Mitt på dagen. Köpa lite popcorn. Gå och sätta sig i en nästan tom salong och bara fly. För det är väl det man gör. Jag kan nästan se vilken film som helst. Vilket för oss in på dagens tema:
Saker jag aldrig mer vill se på bio!
Varsågod Hollywood.

Stripklubbar

Varför ska folk alltid springa igenom en stripklubb när dom ska någonstans?
Det verkar alltid dyka upp en sån när någon stackare är jagad. Gång på gång. Film efter film!
Det är kanske fråga om kultur. Det kanske verkligen är det bästa stället att gömma sig på. I USA.
Jag tänkte först att det är gubbsjuka regissörer som vill passa på och filma lite stjärt när dom ändå håller på. Och filmar alltså. Sen tänkte jag lite till. Något djupt? Som att vi alla är strippor innerst inne, och att vi är tvungna att sälja oss för att överleva? Men så skärpte jag till mig. Dom vill visa kött. Det är väl okay, men man kanske kan variera sig lite?

Förslag 1
Kan dom inte jaga varandra inne på en tjejbastu? Där är ju folk till och med helnakna! Och så är det ju fint att ha lite trä i bakgrunden.

Förslag 2
Kanske kan man springa genom en gynekologmottagning? Då kanske det inte blir så mycket bröst, men desto fler stjärtar!

Flaggan
Jag vet inte om ni tänkt på det, men den amerikanska flaggan utnyttjas flitigt i amerikanska filmer. Nästan i varje slutscen faktiskt. Kanske är det patriotism. Kanske är det så att dom inte tror att folk har fattat var filmen är gjord och vill förtydliga det. För oss som är från ett annat land. Jag tycker bara det är lite frustrerande. Jag vill se nått nytt.

Förslag 1
Man kanske kan lägga in det i själva repliken.

President
We have a problem.
Sekreterare
You mean here? In the States?
President
Yes. In the United States of America.
Sekreterare
In the US of A?
President
Yepp!

Förslag 2
Om man vill vara mer visuell så kan man ju ha med flaggan ändå. Men då kanske trycka upp den på påslakan, underbraxor … eh … tält … jaa, vad som helst som det går att trycka på. Det blir ju lite roligare än den där flaggan i alla fall.

Åldersskillnaden
Det finns många, många filmer som handlar m kärlek. Och i väldigt många av dom här filmerna är mannen kanske tjugo, trettio år äldre än kvinnan.

Man
This i my wife Lucy, she is only eighteen. I’m seventytwo.

Bekant
Oh! Great!

Det känns mycket märkligt. Skulle jag bli ihop med en mycket äldre man så skulle jag få höra det hela tiden. Men om det nu är så att filmerna vill visa på kärlekens kraft så har jag lite andra förslag som jag hellre vill se.

Förslag 1
Jag vill se en jättestor kvinna bli förälskad i en pytteliten man. Han är från Alaska och hon flyttar in i hans igloo. Kärlekens hetta värmer upp dom flesta.

Förslag 2
Gammelmormor och Gangsterkungen blir vanvettigt förälskade. Dom rymmer. Han har ett träben och kan inte springa så fort. Hon lyfter honom i sina svaga armar. Kärleken övervinner allt.

Ska bi kul att se om jag får se nått av dom på vita duken i framtiden. Stolt jag ska bli.

Paula McManus