Guds smörgås

Av David Jannati

Jag tog en stund av min morgon till att snacka lite med Gud om matigare alternativ till de ordinarie små frukostmackorna. Gud är som man med all enkelhet förstår ett stort fan av brunch och delade med sig av följande recept som han stod sig på under skapelsens femte och sjätte dagar.
– Det var ett jävla jobb och man hade sand i hela fittan när skiten väl var färdig, men fint blev det, kommenterar Gud projektet som resulterade i verkligheten som vi känner den.
– Utan den här smörgåsen att falla tillbaka på hade det blivit paj alltihop. Fatta att jag var på väg att göra näbbdjuret till den härskande arten innan jag käkade, kollade på ”Scrubs” och kom på er. Det skulle ha blivit helt cepe!

GUDS SMÖRGÅS

Två stora skivor formfranska eller annat vitt ariskt bröd
150 gram kycklingfilé
Ett par skivor bacon
Tomat
Avocado
Rödlök
Isbergssallad

Creme fraiche
Dijonsenap
Flytande honung
Äppelcidervinäger
Vitlök
Tabasco
Örtsalt
Svartpeppar

Börja med dressingen. Sleva ned ett par matskedar creme fraiche i en skål, tillsätt en matsked vardera av dijonsenap, flytande honung och äppelcidervinäger. Smaka av och veva på med mer av det som äcklar dig minst i smakkombinationen. Pressa sedan ned en vitlöksklyfta, ös på så mycket tabasco som din mänsklighet tillåter och avsluta med tre skak örtsalt och två skak svartpeppar. Ställ in i kylskåpet medan du styr upp kyckling och bacon.

Tillaga kycklingen i smörsmord form i ugnen på 225 grader mellan 25-30 minuter beroende på hur pass torrt kött du vill ha. Notera dock att det endast är sängvätare som föredrar sladdrigt och saftigt kycklingkött. Medan flygfäet förgörs till aptitlighet skär du tomat, avocado och rödlök i präktiga skivor. Om det blir tid över kan du passa på att författa ett e-mail adresserat till kronprinsessan Victoria innehållande budskapet:
”Tjena Vickan, Calle från Sture här. Jag har ett pessar här sedan i lördags, är det ditt? Det är silverpläterat med en bild på Kungen som säger ’Kom ihåg, inga bastarder!’ ingraverad, tänkte att det bara lär vara du som ränner runt med dylikt.”

Ta ut kycklingen ur ugnen, skär sedan upp filén i hanterbara bitar och knaperstek bacon. Montera smörgåsen bäst fan du vill, men ett hett tips är att bre dressingen på ett stort salladsblad och vika detta runt innehållet. Kläm sedan fast paketet mellan brödskivorna och skär ett snitt tvärs över så att det blir ett par fina sandwiches.

Gud hälsar att det är gott med en flaska Murphy’s Red Beer till mackan. Själv brukar han dricka sex stycken och sedan utrota något på måfå.