Daniel ”Danny” Bishops

En bakgrund till en karaktär till ett en-kvälls Fudge-äventyr. Linus Larsson var spelledare.

Jack Hartmann

Jack Hartmann var en stor man. Både fysiskt och i hjärtat. Han tjänade en förmögenhet på skogen han ärvt av sin far Horace, och för den förmögenheten köpte han ännu mer skogsmark. Han såg till att skänka stora pengar tillbaka till samhället, för som han sa, att han ser hellre att barn får en bra uppväxt och äldre får värdiga sista år, än att han själv skulle sitta på högar av pengar. Detta gjorde honom till en väldigt omtyckt lokalkändis.

1969 träffade han Laura Bishops, de blev snabbt ett par men inom ett par år började dock deras förhållande knaka lite då hon mer eller mindre var en alkoholiserad sol och vårare som inte lyfte ett finger för att ens försöka skaffa sig ett riktigt jobb. Jack övervägde att avsluta deras förhållande, men då såg hon till att bli gravid för att försäkra sig om sin pension.

Då Jack ofta var ute på markerna månadsvis och de bara träffades korta stunder varannan månad under den tiden, talade hon inte om att hon var gravid förrän det var uppenbart och för sent att göra något åt det. Sonen föddes 1972 och döptes till Daniel ”Danny” Bishops.


Laura Bishops Hartmann

Jack tog sitt ansvar och gifte sig med Laura för att kunna försörja henne och sonen. Danny fick allt han pekade på, inklusive dyra utbildningar och pengar i överflöd.

Laura och Jack skildes 1996 efter att hon hamnat på behandlingshem för sin alkoholism för tredje gången. Med bra advokater lyckades dock Jack rädda sin förmögenhet och betalade endast en mindre pension åt henne så länge hon genomgick behandling.

1999 dog Jack i en plötslig hjärtattack. Då han inte hade några andra släktingar ärvde Laura allt, och hon var blixtsnabb med att sälja allt av värde, inklusive all skog på de marker Jack hade. Detta gjorde henne till mångmiljonär. Hon söp så mycket hon kunde och levde lyxliv i två år innan hon på fyllan ramlade och krossade skallen mot ett marmorbord i sitt vardagsrum.


Danny Bishops

Danny fick nu i sin tur ärva allt. Det fanns massor av pengar kvar även om hans mor försökt göra sig av med så mycket som möjligt, och han ärvde även hans fars forna stolthet, de numera avhuggna skogsmarkerna i New England. Marken var inte värd så mycket utan träd, men den låg fortfarande väldigt naturskönt till vid en liten sjö och långt ute i vildmarken. På ön i den lilla sjön fanns en kolonialbyggnad tidigare ägd av familjen Delacroix, som stått tomt och övergivet sedan flera decennier tillbaka, men dess natursköna läge gjorde det lämpligt för en satsning.
Med sin utbildning i ekonomi och marknadsföring såg Danny till att renovera upp Delacroix gamla hus till ett rejält hotell därute i en mångmiljonsatsning. Då han själv visste att hans eget namn inte var så välkänt såg han till att starta upp en stiftelse i sin fars namn, och utnyttjade på så sätt sin fars goda rykte till att snabbt få ut ordet om att ”Jack Hartman’s Foundation” presenterar – The Delacroix Cottage! Ett lyxhotell i naturlig miljö där pensionärer kunde njuta av mysiga promenader med ren luft och vacker natur, fiske i sjö med inodlad ädelfisk, spa och behandlingskurer och 24 timmar om dygnet full service, inklusive möjlighet till sjukvård och behandling.
En välplacerad muta till de lokala myndigheterna hade fixat så att en bra och lättframkomlig väg byggts ut till hotellet, samt att en helikopterplatta håller på att byggas för att kunna föra svårt sjuka pensionärer direkt till akutvård om det skulle behövas. Att boendet där kostade en halv förmögenhet och lite till gjorde att endast de rikare och äldre bodde där. Ön är idag en populär sommarkoloni, men marknaden året om är något Danny satsar på.

Om Danny
Daniel ”Danny” Bishops är en tvättäkta playboy som lever för njuta av det goda livet som bara pengar kan erbjuda en man. Han älskar att spendera pengar och visar gärna att han har dem i överflöd, men är samtidigt väldigt införstådd med vilken negativ klang pengar kan ha på dem som inte har några. Han håller stenhårt på linjen mellan jobb och privatliv. Få personer vet ens om att han äger hotellet The Delacroix Cottage, och ännu färre vet vilka enorma pengar han drar in på stället. Även om Danny är en skicklig börsspekulant så ligger majoriteten av hans kapital i högrisksatsningar som ger enorma avkastningar direkt ner i hans fickor.
Han har inga egentliga vänner, utan dagtid omger han sig enbart av de allra bästa agenterna från reklambranshen eller sin stab av advokater. Även om han känner dem dem alla på förstanamns basis och känner till alla detaljerna om deras familjeförhållanden, så är det ingen av dem som träffar Danny efter skymningen.

För så snart börsen stängt och rapporterna är genomgångna kommer denna sanna Danny fram. Han älskar känslan av den makt som pengar ger. Han spenderar en förmögenhet varje kväll han är ute på privata klubbar med medlemskrav. Ägarna av klubbarna vet att han spenderar stort och hjälper honom att ta fram unga vackra och osäkra flickor som han super berusade och glada för att avslutningsvis droga dem, förnedra dem och dumpa dem när han är klar. Med tiden (och spriten) har Danny trubbats av väsentligt och behöver värre och värre händelser för att gå igång sexuellt numera.

Vildmarksliv är en annan av hans passioner, och de helger han behöver vila upp sig reser han ofta till avlägsna vildmarksområden i dyra jaktresor. Återigen är det makten som lockar, att med sitt vapen styra över en annan varelses liv eller död eggar honom nästan lika mycket som hans sexliv. Han håller sig noga i trim för sitt utseendes skull, men även för att inte tappa orken för jakten.

Danny är dock en halvtidsalkolist. Han dricker absurda mängder med dyr alkohol och kan till och med ta enklare knark om läge finns, men det syns aldrig på honom hur påverkad han egentligen är. Hans tolerans mot alkohol och droger är finslipad och oavsett hur stora mängder han dragit i sig är han till synes pigg och fit for fight när klockan ringer på morgonen. Han är alltid punktlig (Äger en svindyr klocka som är närmast oförstörbar och inte kan visa fel tid) och blir skitförbannad på folk som kommer försent.

Spelteknisk Info:


Generella
Kondition och tålighet: Utmärkt
Aktiva sociala färdigheter: Bra
Passiva sociala färdigheter: Medioker
Självkontroll: Bra
Ekonomi: Hyfsad

Specialiserade
Säljande (bullshitting): Utmärkt
Företagsekonomi: Hyfsad
Skytte: Bra
Om gevär: Hysad

Fördelar
– Förfogar stora summor pengar
– Kan snabbt få fram summor i kontanter
– Tidssinne

Nackdelar
– Lätt alkoliserad
– Behöver alltid ha kontroll (dominans)


Hotellet – The Delacroix Cottage
Ett vackert och påkostat hotell. Utseendet är som en hypermodern skogsstuga med flera vingar för rum. Detaljer är gjorda för att se så naturliga ut som möjligt. Mycket trä och natursten. Bord och bänkar ser ut som de vore gjorda med enligt gammal timmerhuggarkultur, men mycket mer deltajerade och finare träslag. Tavlor och detaljer visar oftast glada äldre människor som vandrar omkring i idylliska miljöer med massor av vilda djur så som björnar, hjortar, vargar och andra skogslevande djur som finns i trakten. Det hela påminner rätt mycket om broshyrer och liknande från Jehovas Vittnen. Namnet Jack Hartmann finns ÖVERALLT! Hans namnteckning finns tryckt på örngott, filtar, matsedeln, personalens uniformer, handdukar, kanoterna… ALLT! Detta som för att visa att allt detta är med hans godkännande och välönskningar. Personalen är drillad att lägga in påhittade anekdoter om enkla hjältedåd Jack ska enligt rykten gjort, i all dialog med kunderna för att framhäva honom ytterligare. Hos kvinnorna beskrivs Jack som en människovän som gav allt för barn och gamla, om lustiga saker han gjort för att vinna Lauras hjärta och annat romantiskt som kan vara passande. Hos männen beskrivs Jack som en karlakarl som alltid ställde upp för sina vänner och ändå tog hand och försörjde sin familj, släpade en skadad arbetskamrat på sina axlar två mil in till stan och som tvingades dräpa en skadeskjuten björn endast med sin kniv (Björnfällen hänger över den öppna eldstaden i relaxrummet).

Personalen
Manager – Tom Bosworth (Den enda som vet att Danny är ägaren av hotellet)
Receptionist – Anne Hopkins
Receptionist – Madeleine Kelley
Doktor – Martin Whittaker
Sjuksköterska – Elaine Grey
Sjuksköterska – Kelly Thompson
Sjuksköterska – Brian Thompson
Massörska – Li Chang
Massörska – Monica Hewitt
Poolskötare – Kevin Stokes
Kock – Wayne Miller
Kökspersonal – Vance Miller
Kökspersonal – Paula Dillinger
Kökspersonal – Martha Cross
Kypare – Luke Carter
Kypare – Sue Anne LeCroix
Vaktmästare – George Halliwell
Städerska – Margret Wellington (Hon som fann den döda polisen)
Städerska – Miranda DiMaggio
Städerska – Angela White
Städerska – Portia Chefleur

Just nu är det lågsäsong, och ett mindre antal av personalen är i tjänst.
En gäst har grävt fram ett hagelgevär på området och skjutit huvudet av sig i ett av rummen och Danny har därför beslutats sig för att åka dig själv och se till att inte hotellets rykte förstörs av händelsen.

Rummet där mannen sköt sig renoveras av en firma från Edgartown. Margaret Wellington är på plats, men jobbar färre timmar. Hon har också, på din begäran, erbjudits samtalsterapi nere i stan.