Pendragon 3000

Brainstorm för ett postapokalyptisk fantasy-rollspel:

Fallout! Världen gick under i atomkrig. Stor del av mänskligheten gömde sig i bunkrar, men bunkrarna blev till gravkamrar då systemet slogs ut och de som fanns därinne kunde ta sig ut därifrån. En liten samling människor överlevde genom att gömma sig i djupa grottor.
Från den samling har världen återbefolkats sakta men säkert i över tusen år.

Nu är vi inne i den andra medeltiden. Svärd och riddarkonst är på högmode men uns finns kvar av den gamla världen. Skjutvapen finns men ammunition är i stort sett borta, och används mest som valuta (främst då det är osäkert om kulan fortfarande funkar eller ej).

NAMN
Spaggiga namn från kända böcker. Mänskligheten har haft ett ytterst litet förådd av saker från den gamla tiden och böcker är hårdvaluta. De flesta ”finare” kommer från kända verk.

PLATSER
Everglow – Skog utanför staden

MILJÖ
Världen torkade ut, smälte isarna, översvämmades och är nu i en typ av extrem miljö, där vädret växlar friskt från -50 till + 70 inom loppet av enstaka dygn. Saker växer extremt fort, men kan dö ut lika snabbt igen. Eldregn, Elektriska stormar, Skyfall och Orkaner sliter de små samhällena i bitar och därför har de överlevande samlats i en ny stad med starka murar för att tillsammans hålla ställningarna mot omvärlden.
(Stadens uppbyggnad består av sektioner som kan stängas av för att eventuella problem inte ska spridas till nästa sektion. Se Neverwinter Night)

DJUR OCH INSEKTER
Har muterats och överlevt i extrema former, men finns kvar då de napassat sig. De flesta varelser härstämmar dock från insektshybrider som nu blandats till att börja likna däggdjur och annat skumt.

LÄNKAR:
http://en.wikipedia.org/wiki/Camelot_3000