Dr Femur

Bakgrund

Christer Salbäck a ka ”Lårbenet”, ett råskinn och pundare från Gävle, som gjorde sig ökänd för att hans villighet att orsaka rejäl kroppsskada på folk för löjligt liten betalning. Sitt smeknamn fick han då han enligt rykten ska ha huggit av benet på en kille som stulit knark av honom, och sedan klubbat offret till döds med lårbenet.
Då polisen vart lite för intresserad av honom fick han börja röra sig runt Gävleborg och Dalarna och i samband med dessa resor träffade han på Klaus, troligen till en början tänkt som offer, men efter de slagits i någon timme så hade de glömt bort orsaken till varför de började slåss, blev de vänner slåss nu regelbundet med varandra i sann Fight Club anda, innan de avslutar kvällarna med att skåla i varandras blod.

Malkav-blodet har gett Salbäck en störning som höjer hans ego och självsyn mer än vad som kan vara sunt för någon, och numera går han under namnet Dr Krieg Femur och är enligt egen utsago Klaus läkare. Hans blodband tvingar in honom i en eldig hat-kärlek till Klaus och han har därför anpassat sig som något som i hans egna ögon är en mentor till stackars Klaus (även om nu verkligheten är helt annan).
Detta utspelar sig så att även om han avskyr sitt jobb, så är det hans plikt mot sin patient att ta hand om honom, som är både svårt fysiskt sjuk och helt galen.

Dr Femur tror sig vara expert inom medicinskt kunnande och har diplom och betyg från påhittade Schweiziska skolor, det krävs inget proffs för att se att de är ihopklippta från tidningar men det krävs nog en dödsönskan om man vill försöka förklara detta för den gode doktorn.
Han ser alltid ner på dem han talar med och är själv för dum för att förstå att han egentligen är en bagge i en vargflock utklädda till lamm.
Det påstådda medicinska kunnandet är väl i det närmaste en imponerande självlärd nivå av tortyr och han är extremt duktig på att hålla sin patienter vid liv trots sina uppenbara brister inom medicin. Han hittar på från gång till gång, idiotförklarar alla som motsätter sig och tvekar inte att ta till (ens inför risk för sin egen död) att ta till våld om han tycker det är nödvändigt, vilket det ofta är och hans gamla jag skiner
lätt igenom vid motgångar. Folk som inte förstår sig på hans forskning eller rent ut skrattar åt hans kunskap, kommer troligen drabbas av akut behov av sjukvård. Potence är en obehaglig kraft på någon som är duktig på att använda en skalpel och bensåg.

Inlive och på Elysium så befinner sig Dr Femur på den Gentlemannaklubb där han och hans patient är medlemmar. Hans främsta uppgift är att hålla ett vakande öga på Klaus, som lätt kan bli en fara för sig själv och andra när han får sina attacker.
Han snackar gärna skit om sin patient som aldrig skulle kunna överleva på egen hand, han är totalt oförstående av att han ”bara” är en ghoul bland vampyrer, utan i sin värdsbild är alla freaks och han är den enda normala. Han tror för övrigt inte på vampyrer alls och klaner är gäng och grupperingar likt på gatan eller fängelser. Vanligt bland individsvaga och utsatta.
Han är dock insatt i att det finns en hiearki och förolämpar inte styret medvetet, han skulle heller aldrig slå en dam, så länge hon inte (enligt honom) är galen och behöver lugnas.

Natur: Machochist
Uppträdande: Regissör

Krafter: Potence

Stats: Fysiskt stark, Socialt och Mentalt svag. Lätt att manipulera om så länge man är smart nog att göra det på ett sätt så att Doktorn får tro att det är han som styr spelet.
Extrem viljestyrka då hans världsbild kretsar enbart runt honom och hans patient, och för dum för att förstå när han borde vara rädd

Tankar till SL:

Jag hoppas med denna karaktär tillföra diskussioner och scener på livekvällarna. Jag har inga problem med att vampyrer kommer troligen avsky mig och spöa upp mig, men både jag och min mästare kan behöva någon typ av skydd (Rejäl skuld till Prinsessan?) som gör att vi inte bara avrättas direkt för att vi är obekvämma och högljudda.

Vet inte om ni tänker er främst ett socialt live, men går att på något sätt ordna så vi får göra fysiska scener mot varandra så tror jag att jag och Fredrik skulle kunna liva upp stämningen rejält genom hetska diskussioner som sedan urartar i rena slagsmål.