Sektor 13G – Nedan

Sektor 13G  var den första plats bortom arken som mutanterna i Bifrost besökte. Det var ett naturligt val, då den sargade grusväg som slingrar sig ner från berget leder hit. Den avslutas vid ett rejält dike, fyllt av rötvatten och på andra sidan finns den beryktade svarta vägen. En bred stig som leder bortåt i dimman i två riktningar och rykten sade att den som satte sin fot på den svarta vägen skulle aldrig kunna återvända till arken.

Det visade sig vara osant, när några modiga mutanter tog sig över diket i sökandet efter några försvunna vänner. De fann sina vänner mördade, uppslitna kroppar som plundrats på både prylar och kroppsdelar och sedan spetsas på pålar.  De mötte även denna dag på de första Zongastarna. En kort strid utbröt och båda sidor tog skada, innan de både grupperna flydde och varsitt håll, och mutanterna tog sig tillbaka över diket och blev därmed historiska som de första som återvänt från den svarta vägen.

Denna sektor har sedan utforskats bit för bit och flera intressanta platser har hittats. Fordonsbarrikaden, Gastnästet, De leende ansiktenas grotta och Gastfaderns Gård är några av dessa spännande men livsfarliga platser.

Ute i nedre  västra kanten av sektorn hänger även Klongen. Den apparatur som tillkallar Färjkarlen, som tar folk över vattnet till Oraklets Ö i Sektor 12G.

13g