Streck 1066 – Blodstörst

Arkdata: Krubb 2, Kultur 1, Teknologi 1, Försvar 8. Invånare: 207 (28N, 49F, 96T, 21H, 13M)

Rykten säger att gårdagens försök till att organisera jägarna har varit fruktlösa. Internt tjafs om hur jakten ska gå till och de fortfarande tomma fällorna, har gjort att många funderar om det verkligen kan rädda arken från svältdöden. Användandet av svartbär har ökat i arken, vilket gör att ännu fler hellre ligger och slöar hela dagen istället för att hjälpa till med att fixa mat.

Dessutom har det börjat cirkulerat ett rykte om att ett mystiskt ljus ska ha fallit ner från himlen den natt för 1066 dagar sedan, natten då Moder Grete försvann. Troligen har ledarna tystat ner dessa rykten eftersom man inte hört något om det tidigare.

Enligt skrotskallen Köttbull så har någon skrotskalle dessutom byggt sig ett skrotvapen som skjuter kulor, varför man nu vill skjuta bort dem istället för att köpa mat?

arlaStrax före läggdags skakades arken av det vidrigaste brottet i mannaminne. Den zonstrykande Tyriern Barbie, mördades inne på dasset i den gröna gången. Hans hals slets upp av en storväxt och blodtörstig angripare. Arla Lättmjölk och hennes 300 kg tunga vildsvin Ettan upptäckte mordet, men arkens mörker gjorde att hon inte kunde urskilja vem det var innan denne med brutal råstyrka vräkte Ettan över henne och lyckades smita. Inga spår av förövaren kunde hittas på mordplatsen då alla nyfikna trampat omkring därinne och förstört dem. Arla Lättmjölk Vem ligger bakom mordet? Var det någon utifrån eller är det någons granne eller kanske bästa vän som ligger bakom det hela?

Rykten och hörsägen insamlat av Krönikör iDill, avd Tyr.