Streck 3681 – Girighetens nät

 

Canon och Arla går till Midgårds marknad för att byta till sig lite Krubb. De träffar D8 som har sitt ståsluk utanför marknaden och handlar Krubb av honom. Sedan går de in på marknaden och handlar lite av medlemmarna från Fifty.  De frågar lite om vilka De Rena är och får träffa prästen Luka, och av honom veta att De Rena är utvalda av ”Gudinnan” till att föda barn och därmed återskapa mänskligheten.

Arla vill gärna träffa gudinnan och prata med henne om detta, men inser att då måste hon genomgå någon typ av ceremoni, och då De Rena vill utrota alla mutanter och muterade djur, vill hon inte ta del av detta.

Efter de handlat klart hjälper de D8 att knuffa hem hans vagn till Aska. Som tack för hjälpen får de vara med och äta med byborna i Aska och sedan sova över. I Aska träffar de även Ralph, en fd Frej invånare och Fd Äggväktare. Hon berättar om att väktarna upplösts efter att Oraklet mördats och att några av de forna väktarna nu söker efter de skyldiga til mordet för att hämnas. Hon berättar även att hon funnit Moder Gretes kvarlevor i vattnet under Oraklets Ägg. Bland kvarlevorna fann hon ett klot av glasliknande material, stor som en handboll. Hon hävdar att man ibland kan se Moder Gretes ansikte i glasklotet och även att de mystiska ljuspelarna kommer från klotet ibland. Hon vet dock inte hur man aktiverar det.

Under natten attackeras Aska av jättespindlar, som kidnappar bybor och försöker även få med sig Ralph. Men Canon och Arla lyckas rädda Ralph och tar slutligen med sig henne hem till Giga N, där hon får bo tills vidare.