Streck 1079 – Oraklet

Arkdata: Krubb 6, Kultur 5, Teknologi 16, Försvar 10.
Invånare: 182 (24N, 37F, 92T, 18H, 11M)

Nästa dag passar gruppen på att ta en sig ut en vända till. Denna gång med siktet mot ljuspelaren som tidigare setts. Med en kort paus vid bilbarrikaden för att bända loss några extra delar, och upptäckten av en obehaglig svärm av stora flygande insekter, med gul-svarta ränder, gifttagg och dåligt humör. Sticken gjorde inte bara väldigt ont, de orsakade kraftig yrsel och gjorde det ännu svårare att ta sig undan från svärmen. Men väl ute ur det höga gräset så slutade insekterna jaga gruppen, och de kunde linka vidare mot Katedromen, för att där vila upp sig lite och byta till sig lite krubb och prylar.

När allt som gick att avvara hade byts bort var det dags att gå vidare mot ljuset. De gick mot den trasiga bron de besökte förra gången de varit vid Katedromen, och testade nu att slå på Klongen av navkapslar som någon byggt där..
Ljudet ekade över det annars tysta vattnet, och inget mer hände. När de nästan gett upp och var på väg att vända tillbaka, såg de plötsligt något komma flytande genom dimman. En kåpklädd man stakade sig fram på ett flytfordon byggt av stora tunnor och träplankor. Han ropade upp att priset för färjan var en patron eller likvärdigt, per person.

De betalar och han tar dem till ett litet läger av små ruckel, några bryggor och ute på en liten landremsa i vattnet står ett stor silverfärgat ägg. ”Detta är Oraklets boning” förklarar Harkon den kåpklädde färjkarlen.

De går i land och möts genast av Greglas, en svårt rötsmittad mutant som presenterar sig som Oraklets högra hand. Priset för att få besöka Oraklet är 5 patroner eller likvärdig summa i annat gods.
Då gruppen redan bytt bort allt de hade att avvara vid Katedromen, så har ingen av dem längre råd att betala det priset.

De strosar istället runt ön lite, träffar Ralph som tidigare varit i avd Frej, och numera anslutits sig till Äggväktarna. Strax efter kommer en samling svårt skadade mutanter som i panik tar sig över vattnet från en närliggande strand. Gruppen hjälper dessa upp och får höra att de attackerats av ett enorm monster av levande skrot.

Den lilla gruppen från Bifrost känner att det nu är dags att vända tillbaka till arken igen, och betalar Färjkarlen Harkon med sina sista förnödigheter och åker tillbaka hem.