Streck 1080 – Yatzy!

Yatzy utlyser sig själv officiellt ledare över arken och avd Tyr blir därmed ordningsmaken. Yatzy börjar med att dela upp arken i tre grupper: KRUBB, VATTEN och ORDNING

Titeln Fogde skapas, och tre krönikörer från avd Tyr tilldelas dessa. De ska övervaka att medlemmarna i de tre grupperna gör sina plikter, och fördelar straff till dom som inte fullföljer.

De tre fogdarna är:

  • Duracell Ultra – Fogde av Krubb
  • Abu – Fogde av Vatten
  • Harley – Fogde av Ordning.

Alla tilldelas en grupp och skickas ut för att fylla sitt kvot av 4 vatten, 4 krubb, eller ordningshållande av utpekat område.

Arla letar krubb utanför arken, men ser att 2 Lewis och några andra sotare håller på att tissla och tassla om något. Hon smyger efter men halkar och landar i svartbärsbuskar och håller nästan på att stryka med av giftet och taggarna, men räddas i sista sekund av Nahem och Merasin.

Tillsammans undersöker de sedan vidare vad 2 Lewis och de andra håller på med. Det visar sig att dom har hittat en ravin fylld med nya svartbärsbuskar och håller just nu på att sätta slavar i arbeta med att plocka bären.

Canon är sur över sin påtvingade vattentjänst. Han försöker ställa sig i kö nere i avd Njord för att få pumpa vatten med de andra, men hans tidigare konflikter med avd Njords ledare Lexmark, gör att han med någon dålig ursäkt om att pumpen måste vila, nekas tillträde till vattnet. Förbannad över detta går han ner till Skortstenssjön och samlar ihop 4 flaskor rötsmittat vatten istället som han lämnar in.
Han lämnar även in en Automatpistol han hittat tidigare, till Gryingsvalvet.

Det har beslutats att en staty av Moder Grete ska resas under Ljusbrunnen på torget, Merasin från avd Mimer tar på sig uppgiften och fixar det under samma dag (+1 i Kultur). Dock verkar inte folket gilla den nämnvärt och de flesta tycker inte ens att den liknar Moder Grete.