Streck 3526

Jobbig arbetsdag på återvinningen,  med en gammal undervattensfarkost som bärgats och Gruber vakandes som en hök över arbetslag Yngve.
gruber påpekar sina misstankar om att de varit involverade i striden mot Jobba de Lux och säger att han hoppas på att få order om deras nedmontering snart.

Senare på kvällen hålls ett ”hemligt” möte i gamla Mekanotjänsts fabriken i sektor 03. Det är Dellenits alla Trotsare (Robotar med fri vilja) som samlats för att hitta en ledare och en enad front mot Nemo. Mötet går dåligt då det är en extrem oordning och många förvirrade viljor.  Ananda – telebox vill se AC73 eller blå ta ledningen, men Rost-Pelle protesterar.

Det visar sig även finnas en spion på plats (Knaust CUF545) och denne hinner kalla på säkerhetsstyrkorna innan den gamla stridsroboten Rocky stänger av Knaust permanent. Säkerhetsstyrkorna anländer, ledda av Suraja EJK912. Dessa beordrar alla Trotsare att stå still så att de kan identifieras. AC73 lyder genom att stå still, men trotsar även då han avlossar sin granatkastare mot säkerhetsstyrkorna. Vapnet visade sig vara oväntat effektivt och både säkerhetsstyrkor och några skrotrobotor strök med.

Det orskade panik och alla flydde från platsen. Trotsarledaren Ludos tas tillfånga.
Gruppen återsamlas vid Blue Hawaii, dit kommer äver 8y-D3 och pratar om att de måste ta ledarroll.