Johan Hedkvist

2011
Ett förhållande med Elizabeth.

2012
Fick efter författarutbildningen ett ”tillfälligt” sommarjobb på Ovako genom sin far. Skitigt jobb med att rengöra och serva maskiner nattetid (för att minska antal timmar de stod stilla). Skitig miljö, rostiga och trasiga maskiner. Små skärsår i händer och armar, lösningsmedel som bränner i fingrarna och svidande ögon som gjorde dig så trött i huvudet att du däckade i säng och sov 12 timmar i sträck, bara för att vakna och kravla tillbaka till jobbet.

Elizabeth gör slut med dig, säger att skola och arbetet med hennes fars teater tar för mycket av hennes tid och hon inte vill binda upp dig, då du uppenbart kan få en tjej som har med tid och kan ge dig den kärlek du förtjänar.

2013
Skrev under tiden en bok om lokala mystiska händelser, rykten bland ortsbor i Sandviken, Storvik och Hofors. Påstådda spökhus och vålnader av trafikoffer längst riks80.
Boken gavs ut i liten upplaga som du bekostade själv genom lönen från ditt skitjobb på Ovako.

Du skickar runt boken till en hel del förlag men ingen är speciellt intresserad. Du får ofta den returnerad oöppnad.

Ett av objekten som facinerade dig mest under undersökningarna till din bok, var ett hus i närheten av Backberg, längst Åshammarvägen. En liten gård med Hälsingeröda byggnader. En man vid namn Karl-Gustav Videman i 45-års åldern hade hittats död ute i stallet under 70-talet och det sades att det hade skett rituellt.
Du lyckades via en polis få tal del av undersökningarna eftersom det hade gått över 30 år, det fanns idag inga levande nära släktingar som kunde ta alltför illa vid sig och det hela hade avskrivits som ett självmord.
K-G hade hittats hängd naken ifrån en bjälke i taket. På sitt bröst hade han ristat in ”Förlåt Per” med en morakniv som låg kvar på golvet.
Det som hade spridit rykten om denna död var dock att på marken, 2 meter under honom hade han med blod ritat en cirkel och ett par mystiska symboler. En gammal häst hade också hittats död inne i stallet, dödad med en yxa.
Blodet i cirkeln kom helt klart från den hästen.
Vidare undersökningar visade att K-G haft en tvillingbror som hette Per Videman, men som försvunnit vid 19 års ålder. Inga som helst spår om vart han tagit vägen fanns, men då deras far Per-Göran Videman låg sjuk i sjukdom misstänktes K-G ligga bakom det hela för att ensam få ett arv på nära 2 miljoner kronor.
Inga bevis hittades dock och K-G frikändes.

Mindre än en månad senare hade ett mystiskt paket legat innanför din dörr när du kom hem. För stort för att kommit ner genom brevinkastet och dörren var fortfarande hel och låst. I paketet fann du en handskriven läderinbunden bok, skriven av K-G Videman, och som beskrev hur han via en kringresande försäljare han träffat på Storviks byamarknad hade fått lära sig hur man kunde vinna lycka och framgång. Det var en ritual som enligt instruktionerna skulle kunna rubba ödets balans av lycka, att man genom en släktings förtidiga död kunde överföra dennes portion av tur i livet till en själv. K-G skrev även att den avundsjuka han kände över sin brors tur över att ha träffat Kristina, hans flickvän, som K-G även han varit förälskad i.
Inklistrade i pärmen på boken upptäcker du en liten samling papperslapper, som efter en tids pusslande blir ett dokument som beskriver hur ritualen går till. Du väljer att skippa att lägga till denna del av storyn i din bok utan låter det avsnittet av boken sluta med att rykten går om att de nu döda bröderna Videman spökar vid gården.

2015 September
Din far Ove skadas svårt vid en olycka på Ovako, och blir sängliggandes i koma. Eftersom budgeten på de lokala sjukhusen är så klen numera tvingas ni ta hem honom och sköta honom från hans hem. Du och dina syskon turas om att ta hand och sköta om honom men det är länge ovisst om han någonsin kommer vakna upp igen. En natt när du sitter vid hans sida och läser det senate brevet om avslag från ett bokförlag kommer du tänka på den lilla boken om att skapa sig lycka.
Efter att ha studerat din far under en längre tid tar du beslutet att låta honom tillbringa resten av sitt liv som ett kolli.
Du ritar upp tecknen för ritualen runt hans säng och fixar fram alla dem andra sakerna som ska behövas. Du utför ritualen under stor spänning men när allt är klart händer det inget speciellt.
Besviken städar du undan så att inte dina syskon ska se några tecken av vad som pågått och lägger dig sedan för att sova.
Nästa morgon när du vaknat och ska se till att din far får i sig näring finner du honom död i sin säng. Hans ögon är nu öppna och ansiktet har stelnat i ett ansiktsutryck av skräck.

Dina syskon säger inget, men du anar att dem verkar tro att faderns död är ditt fel, även om alla har vetat om att han troligen aldrig skulle vaknat ur koman.

2015 Oktober
Ett telefonsamtal från en Arvid Gränsström i Stockholm. Han vill att du ska komma ner till Stockholm för att diskutera din bok med hans chef Tage Wahlmark, Vd för ett litet bokförlag i Stockholm.
Efter ditt besök kommer ni fram till att du ska göra en liknande bok om Stockholm. Den nya boken blir en succé och du tjänar plötsligt bra med pengar och bjuds in till diverse ockulta sällskap som vill att du berättar om mystiska saker du varit med om.

2.38 (2023)
Efter flera år där du levt gott på pengar från dina böcker (den första började sälja bra också efter du blivit känd). Dock har bilden av din fars skräckfyllda ansikte dyka upp i dina drömmar. Snart börjar han även vrida huvudet mot dig när du i drömmen kommer in i hans rum. Du sover allt sämre och sämre.
Plötsligt så börjar förlaget fråga efter en ny bok. Du sätter igång och göra lite efterforskningar men kommer ingen vart. En fullständig skrivblockering gör att du sitter natt efter natt och stirrar på den tomma skärmen på din laptop. Inte ett ord kan du skriva ner utan att det känns fel.

2.39 (2024)
Din syster Jessica hör av sig efter alla dessa år. Hon fick för 5 år sedan en son som heter Robin. Fadern till grabben dumpade henne strax innan födelsen och hon har ensam fått tagit hand om pojken. Nu har det visat sig att Robin har blodcancer och tyngden av att gå igenom allt detta med jobb och sviktande ekonomi har gjort att hon behöver någon att prata med.
Du åker upp och bor hos henne en vecka och ser efter pojken så hon slipper missa mer jobb. Han sover mest efter de tunga mediciner som ska hålla honom vid livet.
Det känns bra att få hjälpa henne lite och du börjar köpa lite saker åt dem som de saknat pga sin ekonomi.

Men om nätterna ligger du vaken… Kan det vara så att din tur gjorde så att böckerna blev kända istället för din talang? Är då din lycka vara slut nu?
Samtidigt hör du de tunga andetagen från din unga släkting som sover i rummet brevid ditt. Ett ungt liv fyllt av eventuell lycka och framgång, men som kanske spills förtidigt pga av sjukdomen.
Ångest fyller dig och du föreställer dig din systers anklagande blickar om även Robin skulle råka dö medan du vakade. Men vad händer om du iknte lyckas skriva en ny best-seller?
Tillbaka till det idag ännu skitigare jobbet på Ovako?
Rädd för dig själv och dina tankar åker tillbaka till Stockholm efter veckan i Sandviken och beslutar att bevisa för dig själv att det är din talang som skriver böcker och inget annat.

2.40 (2025)
Ett brev dimper ner i din brevlåda. Det är från Elizabeth Seymor.
Hon är tillbaka i Sandviken och har tagit över sin fars gamla teater. Där ämnar hon nu sätta upp en pjäs, en nytolkning av Agamemnon, och i brevet finns biljetter till premiärföreställningen den 26 Juni i år.