Streck 4156 – Boule

Rykten om klotet Arthur har spridits över hela zonen. Rådet i Giga N röstar fram att de ska öppna ett karneval-stånd där man får betala två patroner för att få ställa en fråga till Arthur.
Det hela blir populärt och mutanter från byn Aska och från Katedromen, som kände äldsten Arthur när han var vid liv, kommer för att få råd av sin ”fader”. Till slut kommer även de mutanter som bor kvar i Midgård och krävde att klotet överlämnades till dem. Giga N fick ett dygn på sig att ge tillbaka klotet eller riskera att dras in i ett krig mot Midgård.

Två nya invånare har flyttat in i Giga N, robotarna Akka och Plopp. De är utsända som ambassadörer från byn D2, för att försöka bygga upp samarbete mellan mutanterna i zonen och robotsamhället D2.

Ett nytt rådmöte kallas med tanke på hotet från Midgård. Akka tilläts närvara på mötet och erbjöd sig försöka ladda upp klotet Grete, så att Arthur kunde återlämnas till Midgård. Det röstades fram att klotet Arthur kan säljas tillbaka. Men tjafs inom rådet väckte upp slumrande intriger och efter ett uttalande från Canon som Arla fann provocerande, så gick hon till anfall med mentala krafter och däckade honom, mitt under rådsmötet. Räven Alfa nyttjade situationen till att få både Canon och Arla utkastade från rådet.

Avslutningsvis testade Akka att göra vatten strömförande och doppa ner klotet, vilket visade sig ge det en liten laddning. De upptäckte att det konstiga språket som Grete talat de gånger klotet vaknat till liv, var språket från Titanmakt Nautum.