Jonathan ”Redrum” Murtaugh

Fd boxare och fängelsekund
Author: Jonnie Hedqvist

Jonathan ”Redrum” Murtaugh

Historia (Officiell version)
Ung lovande boxare, men som föll på lyckoknock av egentligen ganska kass motståndare . Han hade vunnit allt som gick att vinna i Middleweight(75 kg)-klassen fram till han var 19 år, då han förlorade sin första match genom KO. Förlusten tog enormt på hans ego och han tränade som besatt för att bli starkare och hårdare.. hans kropp klarade dock inte av den extrema påfrestningen och han slet sönder en bröstmuskel under viktträning. Muskeln ville inte läka ordentligt vilket gjorde att karriären blev svår att upprätthålla.
Men efter två nya matcher anklagades han som dopad trots att preparaten inte ingick lista över ogiltiga preparat och dömdes felaktigt till livstids avstängning från professionell boxning.

Härifrån gick allt utför och då alla gamla vänner och tränare vände honom ryggen och dessutom började smärtorna i bröstet dyka upp. Läkarna kunde inget göra och vägrade till och med att skriva ut smärtstillande.

Där kom drogerna in istället. Jonathan började nyttja illegala droger för att döva sin smärta. Då han fortfarande tränade stenhårt Hann han inte jobba så mycket och hade inga andra inkomster. Snart var han skuldsatt hos de lokala langarna, och fick börja driva in skulder åt dem som betalning för sina egna.

Jonathans yngre bror Matthew insåg hur illa det gått för hans bror och försökte hjälpa honom ur langarnas klor, något de inte gillade och Matthew mördades i en mörk gränd av en pundare.

När Jonathan fick höra detta tappade han all besinning och åkte till knarklangarens nattklubb, gick rakt fram till honom, knockade hans bodyguard och slog sedan ihjäl knarklangaren med sina bara händer, framför 100-tals vittnen. Jonathan dömdes till 30 års fängelse.

I fängelset fick dock Jonathan hjälp att komma över sitt drogberoende, och snart ansåg han sig behöva kämpa för att få sina synders förlåtelse. Han gjorde sig snabbt opopulär bland de andra fångarna genom att tjalla på dem som sålde knark, han skyddade dem som höll på att hamna i skuld hos langarna och även om det inte kunde bevisas så dödade han tre andra fångar som försökte knivhugga honom i duschen.

Han förflyttades till en mindre bevakad anstalt och efter 10 års extremt gott uppförande släpptes han i förtid.

Familj: Modern Jessica Murtaugh, fadern Robert Murtaugh, brodern Matthew Murtaugh.

Vänner: Cesar Battista, Fader O’Callahan.

Ex-flickvän: Maria Fernandez.