Viktor Volkov

Han är lång och kraftig med en kraftfull utstrålning som inger respekt och rädsla. Till och med Artiom Beljov tycktes rädd för honom, har vi hört. Volkovs ålder var svårbestämbar. Vi har hört att han är mycket gammal men ger intrycket av att han var i övre medelåldern. Han bär svart kostym och han en mörk genomträngande blick som tycks se rakt igenom folk. Viktor Volkov har förmodligen Serafernas Ordens tattuering som föreställer en seraf med sex vingar på ryggen. Två av vingarna döljer ängelns ansikte, två av vingarna är utsträckta och två fingar döljer ängelns fötter.

Viktor styr Serafenas Ordern och har förmodligen gjort ordern för hans ideologi.
Ordensfader Viktor Volkov påstår sig ha fått kontakt med serafer, Guds tjänare, som gett honom kunskapen om sanningen och uppgiften att förena de två rikena (våran värld och den himmelska staden(himlen). Viktor Volkov tror att människan har en inneboende förmåga att bryta ner barriären mellan vår värld och den himmelska staden och att denna förmåga blir starkare när människor lider.

Vi har veteligen aldrig sett eller träffat Viktor Volkov och Sofia Vorobjov som har gett oss informationen om honom har bara träffat honom en gång och det var i Moskva.