New York by Night

En krönika till Vampire the Masquerade från 2011, med Robin Liljenberg som Spelledare.

Karaktärer

 

Brujah

Klan Brujah har kontroll över Brooklyn och har ett starkt grepp om New Yorks undre värld. Klanen har under lång tid samarbetat med klan Toreador och tar ofta prinsens sida i konflikter. New Yorks anarker (med tillhåll i Harlem, Manhattan) består till största del av unga brujah.

Kända brujah:

Gangrel

Klan Gangrel håller sig vanligtvis undan New Yorks politik och är en splittrad klan vars medlemmar står att finna utspridda i stadens många parkområden. De har alltid varit kritiska till klan Toreador och från och till tjänat klan Ventrue.

Kända gangrel:

 • Joyner – Primogen

Malkavian

Klan Malkavian har kontroll över Bronx och influerarar ofta New Yorks politik för deras egna hemliga syften. Deras allianser är ständigt skiftande och klanen styrs i stort av dess elder Dupres visioner. Malkaverna finns överallt i New York och har sällan respekt för andra klanernas påstådda kontroll över olika stadsdelar.

Kända malkaver:

Nosferatu

Klan Nosferatu har kontroll över Queens men finns utspridda överallt i New Yorks kloaksystem och tunnelbanesystem. Nosferatu agerar spioner och budbärare mellan alla klaner och deras lojalitet beror bara på vad man är villig att betala dem. Paranoida ancillae påstår att det är nosferatu som har styrt New York hela tiden och att elders och prinsar blir manipulerade av kloakråttornas viskningar.

Kända nosferatu:

 • Chaplin Monroe – Jonnies karaktär
 • Crowclaw
 • Esme De Vries – Elder
 • Mercedes – Elysiumväktare St. Sebastian Roman Catholic Church
 • Ulysses – Primogen

Toreador

Klan Toreador har kontroll över Manhattan där de influerar musik, mode, dans, konst och litteratur. Klanen har stort inflytande i New Yorks roll som internationell kulturstad det senaste århundradet – något de är mycket självgoda över. Klanen har innehaft det officiella styret över New York sedan stadens grundande på 1600-talet. Efter att den bohemiska kulturen flyttade från East Village (Manhattan) till Williamsburg (Brooklyn) på 80- och 90-talet har toreadorerna subtilt börjat att synas i Williamsburg.

Kända toreadorer:

 • Carolyn Pace – Saras karaktär
 • Evelyn Chaney – Elysiumväktare The Museum of Modern Art
 • Jeremiah Blackburn – Elysiumväktare The Metropolitan Opera
 • John Bridge – Elder
 • Josephine Wilton – Prins
 • Mirya Girard – Primogen
 • Vera Lucero – Elysiumväktare The Nuyorican Poets Café

Tremere

Klan Tremere har sitt chantry i Clinton på Manhattan. Tremererna väljer bundsförvanter efter vad som tjänar dem bäst för stunden och har en tendens att alltid gå vinnande ur konflikterna i stadens politik oavsett om de officiellt varit inblandade eller inte. Klan Tremere har aldrig haft någon bra relation till klan Brujah och syns därför sällan till i Brooklyn.

Kända tremerer:

 • Godoired Modovan – Primogen och regent för klan Tremere
 • Morton Witt – Elysiumväktare The Morgan Library

Ventrue

Klan Ventrue håller till i de finare distrikten på Manhattan. Klanen har haft litet inflytande i New York fram tills det senaste århundradet då klan Ventrue plötsligt började influera stadens mänskliga politik och finanser. På ett århundrade har klanen gjort sig till inflytelserika aktörer i New Yorks vampyrpolitik genom att ta kontroll över människornas instutitioner.

Kända ventrue:
James Frost – Seneschal och primogen
Alden Blanchard – Elysiumväktare The Box