Halvling

I din familj är alla glada och trinda. De sjunger skojfriska sånger på värdshusen och dricker och röker på bakom knuten, men när mörkret faller spyr de i rabatterna och går hem och slår sina barn. Din tokiga moster har de låst in och era ännu mörkare släktingar vill ingen ens låtsas om, fast alla vet att de finns där ute i skogarna. Ni rensar rabatterna och oljar hålans träfasad så att grannen ska se det och tvingas gå ut han också, och alla ler och nickar, fast de hatar och förtalar varandra i smyg så snart de får tillfälle.

Du står inte ut. Nu drar du ut i världen och kommer aldrig mer tillbaka. Du vill se blod på din kniv och guld i din börs och äta farligt kryddad mat och se gator som ingen bryr sig om att sopa, i byar där ingen flinar utan anledning.

BÄSTA GRUNDEGENSKAP: KAR
SLÄKTESTALANG: Svårfångad
TYPISKA YRKEN: Nasare, skald, tjuv
TYPISKA KVINNONAMN: Dondella,
Gilina, Lylla, Mollia, Sanarsi
TYPISKA MANSNAMN: Arland, Brollo,
Hender, Horgeman, Vilgo