1181, den 23: e Åldersommar – Iglarums mysteriet

Efter äventyrarna flytt från Mosshavets tempel, så drog de österut genom Arinaskogen. När de kom till slätterna och kullarna i norra Harga, så delade dom upp sig för att enklare söka av de för dem, helt okända slätterna.

Några gick rakt österut, och jagades stundvis av en drake som cirklade högt ovanför dem och såg ut som om den övervägde om de var värda besväret, men den valde slutligen att låta dom vara. De nådde efter ett dygns marsch fram till den lilla byn Vassborn,  där de splittrades upp eftersom de var lite trötta på varandras tystnad och gick åt varsitt håll för stunden.

Den andra gruppen gick sydost och hamnade i en Halvlingsstad, formad som en igelkott. Där erbjöd de sig undersöka ett mystiskt mord som skett. Havlingarna skyllde på Svartalfer som bor under deras stad. Grupper tog sig ner i underjorden, men Svartalferna hade fullt upp med att fira ett bröllop och hade inte varit ovan jord i generationer.

Då gruppen inte ville gå upp igen och erkänna att de inte hade en aning om vem som mördat folk, festade de hela natten på svartalferna bröllopsfest och smet sedan ut genom ett grottsystem. De vandrade sedan vidare österut och nådde också Vassborn.