So-Ell’n

So-Ell’n är en 48-årig krutgumma från Ulkebo-trakten. Hon är vardagligt enkel och gillar att böka efter mat och sedan tillaga den. Hon kan vara sträng men rättvis och hon tar gärna hand om folk och fä som om de vore hennes egna ungar, om hon får chansen till det. Hon avskyr dock att skämma bort dem, och man får vackert hjälpa till och vara nyttig. ”Lata svin får inga pärer” är ett av hennes många (feltolkade) citat.

So-Ell’n är varken smart eller socialt tränad, och ser sällan om hon säger eller gör något fel. Hon kör sitt race oavsett vad seder och bruk säger. Hon är stor och stark (186 cm lång om hon sträcker sig upp, och 120 kg tung) och även om hon gärna klär sig och beter sig som en gammal gumma, så kan hon jobba som en häst och med sin köttyxa i handen är hon en fruktansvärd motståndare mot dem som beter sig illa mot hennes vänner.

Klass: Bonde (Gumseodlare). Ägde tidigare en lite gård utanför Ulkebo. Den är i dag nermejad av maskiner och hon är därmed hemlös och ute och vandrar i zonen.

Familj: Änka ( 2x), båda makarna har omkommit ute i zonen nån gång under de årtionden som passerat. Hon tar inte särskilt hårt på det längre. Sådant är livet i zonen.
Som den sugga hon är, fick hon väldigt många kultingar när hon var gravid, och hon har varit gravid tre gånger. Totalt har hon haft 51 ungar, alla galtar. Hon brukar sparka ut dem så de får klara sig själv vid ca 12 år ålder, och hon har idag ingen kontakt med dem, annat än att hon möter på dem slumpartat. Många av dem är troligen döda, för sådant är livet i zonen.