Omgång 1 – På middag hos ätten Sture

So-Ell’n och William träffas på vägen mot Ulkebo. Med gemensamt mål slår de följe. Efter att ha vandrat en bit kommer en man med fåle och vagn ikapp dem och de lyckas tigga skjuts. Mannen presenterar sig själv som Lucas och han har varit i Hindenburg och sålt grödor.

Det börjar duggregna när de åker in i Lyckskogen och när mörkret faller så öser regnet ner. De hittar på en långsmal mutant som smyger på dem. Han fångas in efter lite jakt, och presenterar sig som Sture,  Han bjuder resenärerna till sin stuga för att få skydd för regnet.

Väl framme vid stugan får de träffa resten av familjen, och So-Ell’n tar över köket och gör den redan påbörjade maten till en festmåltid. De äter gott och efteråt ursäktar William sig och lånar toa, och passar på att undersöka huset.

Han hittar en döende Lucas och han förstår nu vart köttet vi åt kom ifrån. Han skyndar ner och avslöjar sitt fynd. Strid uppstår och familjen dödas. Under striden har en oljelampa träffats och elden sprider sig nu snabbt.

So-Ell’n släpar ut Stures kadaver och hänger upp det som en fågelskrämma och avskräckande exempel, medan William räddar vagn och fåle.

De reser vidare under resten av natten och möter strax innan Ulkebo, på en man i skinande plåtrustning och ridandes på en ostyrlig pansár. Därefter kommer de fram till sitt mål, och möter där upp befälhavaren Länz.