97-242

Grupp: 1Session: S1E09 – Welcome to the Bungle
Zon: -2,-11 (Slieve Gullion djungeln)
Zon: -2,-12 (Cumhaill bunkern)
Väder: Klass 2 (Kraftigt regn)

Det regnar
Alla vaknar efter mardrömmarna och ingen känner sig utvilad. De bestämmer sig för att söka upp bunkern denna dag i väntan på bärgning av Elise.
Vakterna blir mycket fundersamma över att de bara går ut från lägret utan kedjor.

Väl framme vid bunkern så stannar gruppen avsides och ser hur soldater skyndar sig fram och tillbaka och packar bandvagnarna med saker.
Moses gräver sig in i lägret mot bunkern och han och Hop tar sig ner i den.
De hittar Guanos försvunna bror, han är förvirrad och drogpåverkad.
De letar igenom köket efter mat och i alla korridorer de kan för att hitta nånting intressant.
Slutligen hamnar de i ett rum som helt uppenbart tillhör Bert Hog. Hop plockar på sig allt hon kan i ritningar, kartor, brev och i kassavalvet hittar hon även prototypen av psi-hjälmen.
Vid det här laget så känner Mira och Akka som är kvar ute att marken vibrerar och det ett lågt pipande hörs. Mira hinner nöstan få panik innan ljudet dömpas.
De konstaterar att vad det än är så är det stort och livsfarligt, och att döma av soldaterna så är det på väg i deras riktning. Soldaterna kastar sig in i bandvagnarna och sticker.
Akka och Mira springer rakt in i lägret och ner i bunkern.
De hittar sina vänner i en forskar-sal, här finns 3 behållare med en mänsklig varelse i varje, alla har dock mer eller mindre synliga mutationer, men gemensamt ör att deras huvuden är fler gånger större än vanliga.
Moses och Mira tittar på filer, information och annat i datorn och inser att dessa har stått här sedan innan katastrofen. Det var här generna för psi-mutanter skapades och spreds.
Under tiden har Akka hittat en burk med kaffebönor och en låda bitsocker…
Mira försöker skriva av så mycket hon kan, Moses och Hop letar saker och de känner plötsligt hur hela stället skälver till.
Det känns som om det är dags att dra nu konstaterar dem.
Väl ute ser de hur skogen skingras, vad det än är som är på väg så är det stort. Pipet ökar i intensitet och de börjar springa på bilvägen ut frpn kratern.
I sista stund hoppar de över jordvallen som omger stället innan de ser tillbaka och bevittnar hur en enorm maskliknande varelse (Havoc Wyrm) reser sig upp ur marken och sedan slukar hela bunkern.
När denne fått i sig hela generatorrummet så imploderar hon och tar med sig halva kratern. Hennes avkommor börjar genast festa på henne och de försvinner sidan ner i djupet.

Gruppen börjar skärrade vandra runt hela kratern för att komma tillbaka till krasch-stället. De kikar in mot lägret där de var tidigare på dagen men konstaterar tt största delenav den har åkt med ner i avgrunden.
Det har blivit kväll när de närmar sig Elise då de ser att ett kupolliknande, ja nästan sköldpaddsliknande fordon står direkt utanför jordvallen, den har dessutom bärgat Elise.
Utan att veta om de ska vara oroliga eller glada över detta tar Mira ett