Howler

En Ylare är en av den andra generationens stridsrobotar [Lei II].  Utvecklade från Lei I versionerna, var dessa betydligt smartare och mer rovdjurslika.  Skaparna av Lei II maskinerna fick fria händer att testa på olika typer av specialvapen för att försvåra att motståndare skulle lära sig att skydda sig från dem. En av dessa modeller var Howlers / Ylare.

Howlers är fruktansvärda motståndare som i närstrid med slipade stålkäkar som kan bita av metall, ben, och sten som om det vore Loos-limpa.  De är även utrustade med stora monterade knivar eller motorsågs-liknande blad.
Deras namn kommer dock från deras fruktansvärdaste vapen. En teknologi som gör ljud till vapen. Howler kan utstöta ett högfrekvent ljud som skadar levande varelser både fysiskt och gör det svårt för dem att koncentrera sig, skapar förvirring och skräck, vilket gör att de flesta flyr.