Adrian Karlsson

Du är en uniformerad polis inom Hudiksvalls polisen. Även om din
jobb är tufft, njuter du av att göra en skillnad och den respekt du får från
bära en polisbricka och en uniform, samt kamratskapen du har med dina kollegor.

Du är gift med Anna, och din son Dominic, har just blivit fyra år gammal. Du bor i en radhus på Lärkvägen, och kämpar för att vardagspusslet ska gå ihop. Din fru har bara en timanställning inom äldreomsorgen och efter att du blev allvarligt skadad i tjänst av mördaren Fredrik Widell och därav sjukledig, har ekonomin varit rejält reducerad. Du är extremt rastlös och vill bara få dra på dig uniformen igen och bevisa att du är både fokuserad och kompetent, särskilt för din kollega, Felicia Engström, och din statlig utsedda psykolog, Katarina De Hamre.
Anna har bett dig att leta efter ett annat jobb. Hon är livrädd att du kommer att bli dödad i tjänsten, men det polisyrket som du lever för.

Koppling till Fredrik Widell

Du var först på platsen på Götgatan 11. Du fick ett larm om
ett möjligt inbrott pågick. Tyvärr var du var ensam i din patrullbil den dagen. När dina knackningar på dörren förblev obesvarade, kikade du genom ett fönster och såg blodspår. Du bad om förstärkningar och tog dig in i huset,
vilket verkade tomt förutom offren. Du hörde gråt från övervåningen. I en
garderob, du hittade en ung pojke, William, som låg grät med silvertejp runt
hans händer och fötter, bredvid kroppen av en kvävd flicka. Du tog pojken i din
armar och tänkte ta ut honom till din bil, när du slogs ner bakifrån i hallen. När du vaknade till, var du handbojad och släpades till ett avställt skepp på Alderholmen. av förövaren Fredrik Widell.

Ner i mörkret i det smutsiga maskinrummet, till hälften fyllt av iskallt och oljefyllt vatten. Du kämpade för att hålla dig vaken men hjärnskakningen fick dig att svimma igen.

Mörk hemlighet

Det som hände i maskinrummet hemsöker dig. Mardrömmar, panikattacker och hallucinationer har blivit en del av ditt dagliga liv. Handbojad till rostiga maskiner, såg  du hur Fredrik Widell utförde några bisarra ritualer. Han slaktade Ann-Charlotte Bystedt framför dina ögon, men hon slutade aldrig skrika. Inte ens när hon var fullständigt uppskuren och hennes tarmar och inälvor låg utspridda runt om henne.
Du var säker på att du skulle bli dödad härnäst, aldrig få se Anna och Dominic igen. Fredrik hade flera våldsamma utbrott och slog dig upprepade gånger, hela tiden medan han sjöng på något. Det sista du kommer ihåg innan du förlorar medvetandet var han sätter tänderna in i kvinnans utskurna hjärta, sliter loss ett stycke från det och sväljer det – och under hela tiden fortsatte hon att skrika.
Du vaknade på sjukhuset och fick veta att Fredrik Widell blev gripen,
pojken William saknades, och polisinspektör Felicia Engströms kollega, Kennet Skoglund, hade varit skjuten till döds med din servicepistol. Du släpptes ut från sjukhuset, men är fortfarande avstängd från tjänst medan du genomgår en psykologisk utvärdering. Om du klarar den kommer du att få återvända till jobbet på poliskåren. Så du håller din mun stängd om vad som hände där ner i mörkret och kvinnan som vägrade att sluta skrika, trots att hon borde varit död. Ingen skulle tro på dig.

 

Saker du har med dig

 • Civila kläder med en skjorta och en slips som Anna har valt ut; du vill göra det bästa möjliga intrycket.
 • Tjock vinterrock av ull och en scarf Anna stickat.
 • Robusta skor.
 • Väska med kaffetermos och smörgåsar.
 • Plånbok med ca 250 kr i sedlar, och foton på Anna och Dominic.
 • Nycklar
 • Äldre modell av Smartphone (med hundratals bilder av Anna och Dominic, som Anna skickat).
 • Du känner dig naken utan din tjänstpistol, men har packat en gammal batong i väskan. Utifall att…

Motivation

 • Få bekräftelse / förlåtelse från Felicia Engström.
 • Bevisa att du är stabil och kompetent för Katarina De Hamre.
 • Ha modet att möta Fredrik Widell och ta reda på vad han gjorde i skeppets maskinrum.
 • Se till att Anna inte behöver vara orolig.