Fredrik Widell

Mördaren i vårt äventyr Igg.

Brottsprofil

Namn: Fredrik Oskar Widell
Född: 13 Mars, 1974
Kön: Man
Utseende: Kaukasisk, blont hår, grå/blå ögon.
Längd: 185 cm
Vikt:  79 kg

Hemaddress: Smaragdvägen 4, Iggesund

Tidigare yrke: Svetsare, Byggarbetare, Timvikarie

Sammanställning:

Fredrik Oskar Widell växte upp i Iggesund.
Hans far, Rikard, lämnade familjen tidigt och Fredrik växte upp med sin mor, Maria, och hans yngre syster Lisa. Fredrik kan ha lidit av beteendestörningar, och hade enligt uppgifter, inga vänner under sin uppväxt. Han var ett problembarn som ofta hamnade i slagsmål och tvingades byta skola två gånger. Han rymde hemifrån 1989 och har haft flera olika jobb i Stockholms-trakten. Han han flera gånger varit i kontakt med polisen för mindre överträdelser, se lista nedan. Han har spenderat en kortare period i fängelse.

Hösten 1995 greps Fredriks mor, Maria Widell, för mordet på sin dotter Lisa Widell, Fredriks syster. Maria hade låst henne i en garderob på övervåningen i huset (Götvägen 11), vilket resulterar i Lisas död pga extremt uttorkning, eftersom hon nekades mat och vatten under flera dygn.

Maria genomgick en rättsmedicin psykiatrisk utredning och placerades sedan  på Rättspsykiatriska kliniken i Säter. Fredrik besökte sin mor vid ett tillfälle. Sex månader senare tog Maria Widell sitt eget liv.

På lördagen den 22 augusti 2019 åker Fredrik tillbaka
till sitt föräldrahem på Götvägen 11. där han genomför flera mord med sadistiska inslag, riktat mot familjen som nu bodde i huset.
Han blev så småningom gripen på ett avställt skepp på Alderholmen, då i katatonisk tillstånd. När han sedan återfick sin sans, hävdade han att han saknar minnen från dagens händelser, och flera andra minnen från sitt liv.

Han har gått igenom en psykologisk utvärdering, men verkar inte kunna förstå att han har begått grova våldshandlingar och säg sig sakna motiv för morden.
Det rättsmedicinska beviset (DNA, fingeravtryck, spår av blod, textilier, skottrester, fotspår) pekar alla på att Fredrik är skyldig för alla tillskrivna brott.

Brottregister

1992-12-05 – Stöld, häleri av stulen koppar.
1993-10-10 – Misshandel
1994-08-23 – Bilstöld
1998-12-18 – Innehav av droger, kokain
1999-02-14 – Vandalism
1999-08-07 – Misshandel
2003-04-06 – Förargelseväckande beteende
2007-02-12 – Olaga hot
2013-09-14 – Stöld
2019-08-22 – Mord, Kidnappning, Stöld och Misshandel