Felicia Engström

Som en polis flera år i Hudiksvall har du sett staden gå från dåligt till värre. Mordstatistiken har ökat rejält de senaste året och jusy en av de värsta i Sverige. Du är trött på skiten och känner som om ingenting i ditt jobb verkligen gör en skillnad. Man gör vad man måste överleva i Hudiksvall, vilket är anledningen till att du lindrar ditt liv med sprit, piller och mutor.

Du gör affärer med flera gäng i stan, men i första hand med Hornlandets bärsärkar. Du lämnar dem i fred och de ger dig en stor bonus till komplettera din lilla polislön. Med den klassiska definitionen är du en ”korrupt snut”
men dina kollegor är inte annorlunda.

Du har funnit det allt svårare att dölja din alkoholism, men du kan bara inte hålla nykter en längre period då skiten står dig upp till ögonen och du känner det som om du drunknar.

 

Koppling till Fredrik Widell

Fredrik Widell är en farlig och sjuk person. En av de värsta du har stött på.
Du grep honom på ett skepp på Alderholmen och nu efter allt skit som hänt,
ångrar du att du inte att satte en kula i honom där och då. Du är äcklad av alla
som pratar om att han är sjuk och bör får psykiatrisk vård. Livstids fängelse är det enda han förtjänar, men med svensk lag känns som som att vi borde inför dödsstraff istället för att få rättvisa.

Din kollega, Kennet Skoglund, dog när Fredrik blev gripen, skjuten med polisen
Adrian Karlssons tjänstevapen. Du vet egentligen att det var inte Karlssons
fel, men är jäkligt svårt att inte lägga skulden på honom för Kennets död.

Det har också varit något annat som gnagt i dig sedan den dagen. Efter att du satt handfängsel på Fredrik, sökte du efter den kidnappade pojken, William, men hittade honom aldrig. Du vet att du hörde ett barn skratta någonstans, ekandes mellan det gamla skeppets mörka väggar och korridorer men du kunde inte hitta honom.

 

Mörk hemlighet

För strax över ett år sedan hade jobbet varit extremt krävande och du hade tvingats jobba flera nätter i rad på grund av den kalabalik som uppstod efter att Hudiksvalls hamn träffats av tsunamin. När du väl fått din första lediga kväll, spenderade du den som vanligt med en natt på stan med kollegorna, och efteråt när du körde hem var du mer berusad än vanligt. Du reagerade för sent och körde över ett barn. Det var nattetid och flickan sprang ut på gatan,  du hade inte en chans att hinna bromsa.
Hon kunde inte ha varit mer än tio och borde varit hemma i sin säng. Kanske var hon barn till till några försumliga knarkare eller illegala invandrare.
Du försökte hjälpa, men hon var redan död.
Du skulle förlora ditt jobb direkt om att du kört rattfull och dödat ett barn, men eftersom det inte fanns några vittnen beslutade du dig för att bara hoppa in i bilen och köra hem.

Dagen efter du hittade henne i nattens polisrapporter; Mikaela Hermansson, 11 år gammal. Ögonblicket då du kör över henne återkommer i dina mardrömmar så fort du försöker somna nykter. Hennes förvånade blick in i din bils strålkastare, smällen av hennes lilla kropp mot bilens front och ljudet när bilens tyngd krossade henne bröstkorg.

Saker du har med dig

 • Civila arbetskläder av kostymmodell och en tjock kappa anpassad för vädret
 • En automatisk pistol i en axelhölster med tre ytterligare magasin.
 • Smartphone.
 • Pakett med cigaretter.
 • En burk med Atarax (lugnande piller).
 • En halvfull fickplunta med Vodka.
 • En påse Extra Spearmint tuggummi,  för att  dölja lukten av sprit.
 • Nycklar.
 • En tändare
 • En plånbok med ca 3000 kronor.

Motivation

 • Bevisa att Fredrik Widell bara låtsas ha förlorat sitt minne.
 • Få Adrian Karlsson (Henrik) att erkänna sin egen skuld i att din kollega Kennet Skoglund dödades med hans tjänstevapen.
 • Bevisa att du fortfarande är en bra polis, som kan sitt jobb.
 • Få chansen att pressa sanningen ut ur Fredrik Widell, och ta reda på vad han gjorde med William – den försvunna pojken. Var gömde han kroppen? Du är säker på att du hörde pojken ombord på skeppet.