Jonas Krantz

Du är en ung advokat, som tog jobbet som ingen ville ha i Hudiksvall. Du jobbar numera främst som åklagare, där du har gjort dig ett namn på att ”våga” ta fallen som andra helst undviker, genom att få farliga brottslingar dömda.

Ditt utseende och sociala status gör dig väldigt populär bland kvinnor, och du är medveten om din charm. Du är en perfektionist, både när det kommer till dig själv och till andra.
Ditt hem i Idenor är så vackert stylat som din eget personligt utseende. Det är svårt för dig att hantera känslor och känna sympati för andra människor, särskilt de som är slarviga, överviktiga, fula eller människor som ta inte hand om sig själva. Du gömmer detta förakt bakom ett perfekt leende och en fasad av medkänsla.

Du ser Hudiksvall som en språngbräda för din karriär. Efter ett antal av högprofilerade fall, tänker du komma in i politiken, och eftersom har kämpat för rättvisa i en stad som Hudiksvall, så kommer det att se utmärkt ut på ditt CV.
Hittar du den försvunne William Bystedt grabben, död eller (helst) levande, kan det vara din biljett till riksdagen nästa val.

 

Koppling till Fredrik Widell

Fredrik Widell är gripen och anklagad för en rad mord, liksom
kidnappningen av en ung pojke, William Bystedt – som nu antas vara död. Fallet har lockat media uppmärksamhet och engagerade många i Hudiksvall. Du har avsikten med att använda detta till din fördel, men du tvingas just nu genom arrangemang av Fredriks psykolog, leda Fredrik runt brottsscenerna. Han hävdar att han har förlorat sitt minne, och även om du känner att du har allt du behöver för en fällande dom genom det rättsmedicinska undersökningarna och vittnen, så du hoppas få honom att komma ihåg och bekänna, och kanske, viktigast av allt, lista ut vad han gjorde med den saknade pojken.

Detta erbjuder dessutom det perfekta möjligheten att positionera sig själv som en åklagare som bryr sig om det vanliga folket. Du har redan tipsat journalister anonymt, för att försäkra att de kommer att dyka upp i huset där du kommer att hålla
i den första rekonstruktionen, så att du kan elda på lite med media bevakning.

 

Mörk hemlighet

Du växte upp i ett trevligt hem i Stockholm. Din pappa, Robert, var en moderat politiker men dog av cancer när du var 7 år gammal. Din mamma, Lena, tog ta hand om dig under hela din barndom. Hon var respekterad i det höga samhället och dolde
sin alkoholism och depression väl. Men du visste. Du hittade henne medvetslös flera gånger och var tvungen att trösta och ta hand om henne, eftersom hon drabbades av ångest och hotade att döda sig själv. Hon blev dock alltmer pinsamt och skämde nästan ut din familjs namn och ert rykte. Så när hon stod där med pillerburkarna och spritflaskan och vill ha tröst, sa du istället att du inte älskade henne längre och hon borde bara fortsätta och göra det. Nästa dag var hon död från en överdos av sömntabletter. Hon befanns ligga i sin egen kräkningar på husets övre våning. Du kände dig lättad. Sympatin som du fick från vänner och bekanta hjälpte dig definitivt också.

 

Saker du har med dig

 • Oklanderligt klädd i märkeskläder.
 • Svarta läderhandskar.
 • Dyr långrock
 • Robusta vinterskor, som du köpt för detta ändamål.
 • Portfölj med en bärbar dator och viktiga dokument.
 • Smartphone av den senaste modellen.
 • Liten video kamera för att filma Fredrik, om det behövs.
 • Nycklar
 • Plånbok med olika kreditkort och några visitkort.
 • Antibakteriella servetter i fickan.

Motivation

 • Rekonstruera brottsscenerna.
 • Låt Adrian Karlsson (Henrik)  visa hur han gick in i huset, och Felicia Engström (Kalle) får visa dig var hon sedan hittade Fredrik Widell.
 • Se om du kan få Fredrik Widell att visa hur han dödade hans offer.
 • Se om du kan hitta William Bystedts kropp.
 • Få Fredrik Widell att bekänna.
 • Bygga på ditt rykte att vara en moralisk och ansvarig person.
 • Felicia Engström (Kalle) har rykte om att vara korrupt och hon är helt definitivt en alkoholist (du känner igen en när du ser en). Du vill gräva fram mer smuts på henne. Det kan vara en bra syndabock att lyfta fram framför media eller någon som du kan ha en hållhake på.