Fördärv – Fordon

 

Markfordon

Före det stora kriget så var bilar och enklare svävare väldigt populära. Det finns därmed ett stort antal bilvrak, eller ”Car-Cass” som de kallas, övergivna i sektorerna.  Svävare finns sällan utanför moderstäderna, då de kräver en hel del energi för att fungera och den mängden av energi är svår att få tillgång till utanför städerna.

  • ?? – Nejs öken-jeep.

 

Flygare

Det finns ett antal olika typer av flygare. I Erebus-trakten har Zeppelinare blivit ett intressant farkost att nyttja och det finns numera ett tiotal av dem.

  • Elise (Zeppelinare)

Rymdskepp

Extrem ovanligt numera. De flesta moderskepp monterades ner av Nybyggarna, för att skapa moderstäderna. Mindre skepp förvarades ett tag med de flesta användes eller förstördes under det stora kriget.

Men rykten finns om att några skepp ska ha överlevt. Frågan bara är vart och vem som kontrollerar dem?

 

Skepp

Båtar förekom i ganska stor utsträckning under Guldåldern. När sedan kriget kom var de det första som förstördes för att försvåra att haven användes för truppförflyttning.

I dag har en den nya generationen återigen börjat bygga skepp, då havet är lättare att ta sig fram på än i ruinerna, bergen och skogarna. Tyvärr har även havets varelser muterats och det går inte ens att gissa längre på hur stora monster som finns och gömmer sig i djupet. Så det är långt ifrån ofarligt att bege sig ut på The Dark eller ??. Flodbåtar och mindre fiskebåtar till sjöar och vattendrag är däremot väldigt populära sätt att ta sig fram.

  • Flodbåten ?? (Gryning)