Om Fördärv

 

Ett hemmasnickrat postapokalyptiskt rollspel, teoretiskt sätt är detta Evoloutica Absurdum 3, men jag har valt att döpa om spelet till något enklare att uttala då det visat sig vara ganska svårt med påhittade ord, så arbetsnamnet på detta blir Fördärv. Jag vill ha ett ord som är synonymt med undergång och detta ord förklaras med “att göra oanvändbar eller värdelös, förstöra”, vilket är vad folket nu gjort med planeten Tellus II (också ett arbetsnamn och kan precis som alla andra namn, att komma att ändras under skapandets gång).

Tanken är att bryta loss detta spel från Fria Ligan systemet som vi använt i EAZ, och bygga ut det från att vara en Mutant-klon till något “eget”, även om jag öppet kommer ta inspiration från alla de spel, filmer, serier och böcker som faktiskt ligger till grund till de spelidéer vi har. Vi flyttar apokalypsen ut i rymden men huvudfokuset kommer fortfarande ligga på en värld drabbad av undergång. 

Inspirationskällor

Dessa listor skulle kunna göras oändligt långa, men jag väljer att räkna upp en del som har betytt lite extra mycket, och som jag återkommer till då och då för att få inspiration till nya kampanjer och äventyrsdetaljer.

Data- & Tv-spel

 • Conan Exiles
 • Dead Rising
 • Fallout (med uppföljare)

Film

 • Bladerunner
 • The Blood of Hereos (Salute of the Juggers)
 • Book of Eli
 • Dark City
 • The Fifth Element
 • Mad Max (med uppföljare)
 • Matrix (med uppföljare)
 • Sin City
 • Star Wars
 • Tank Girl
 • Waterworld

Poddar

 • Rollspelsradion
 • Vi spelar Rollspel

Rollspel

 • Apocalypse World
 • Blades in the Dark
 • Coriolis
 • Cyberpunk
 • Drakar & Demoner (i dess olika upplagor)
 • HöL
 • Mutant: Undergångens Arvtagare, År: Noll, Chronicles, osv.
 • Rotsystem
 • Shadowrun
 • Symbaroum
 • Vampire: The Masquerade

Serietidningar

 • Batman
 • Judge Dredd
 • Teenage Mutant Ninja Turtles

 

Tv-serier

 • The 100
 • Altered Carbon
 • Battlestar Galactica
 • Final Space
 • Firefly
 • Futurama
 • Rick and Morty

 Tillbaka till Fördärvs huvudsida.