Fördärvet

Det är inte bara den nya världens som fördärvats. Alla varelser och saker som finns på planeten riskerar också att drabbas. Vi har därmed en mätare som vi kallar för just Fördärv. 

Mätaren börjar på 0, vilket symboliserar den rent mänskliga varelse som en gång lämnade jorden eller de saker som vi tog med oss. I den tid detta rollspel utspelar sig så är nästan inget kvar på 0. Mätaren går sedan upp till 100, i två riktningar. The Morph och The Fade.

Morph 100 ——————-x—-  0 ———–x————— 100 Fade

Din karaktär kommer under spelets gång drabbas av händelser som påverkar hen både båda riktningar. Effekterna kan bli katastrofala oavsett av vilken riktning som du påverkas. Närmar man sig 100 på någon av sidorna av mätaren, så riskerar du förlora din karaktär, då den slutligen förvrängs till den grad att du inte kan styra den. Når den 100 i Morph så är den så förändrad att det lilla mänskliga som finns kvar, inte längre kan kontrollera den muterade kroppen. En sjuklig besatthet i att förändras tar över och ersätter allt logiskt tänkande. Åt andra hållet finns istället The Fade som gradvis tar bort förmågan att känna känslor. Man fysiskt förändras på det sätt att man tappar färg och fastnar i ett läge där allt är fast och oföränderligt. Man bryr sig inte längre om andra varelser, man känner inget för dem eller sin omgivning. Man utvecklar en aura som gör att saker du bär på förändras med dig, kläder tappar färg och får en bestämd form. Även om de skulle förstöras kommer de i sinom tid återskapas till att se ut precis som de var bestämda att se ut.