Fördärv – Astrologi

Detta solsystem som fått namnet Elysium, är en betydligt stökigare och mer oroligt solsystem än vad vi är vana med från jordens läge. Med totalt 21 planeter och fyra solar av olika storlekar, så är det en hel del himlakroppar i rörelse.  

The Quads

Denna galax har totalt fyra mindre solar, som ligger i ett kluster till varandra. De två största ligger väldigt nära varandra och är döpta till Phobos och Deimos och snurrar runt varandra i en väldigt hög hastighet.De uppskattas till att vara ca 1,5 miljoner km i omkrets vardera. De får ibland kraftiga utbrott, så kallade Flares. Deras två polära motsatta magnetfält förs samman och stora mängder energi frigörs.Detta gör att planeterna närmast drabbas hårt av eldregn och meteoriter i form av rymdstenar som antänds av hettan och slungas av kraften av solarnas utbrott.

I omloppsbanor runt om de första två solarna, snurrar sedan de två mindre solarna. Artemis och Apollo. Apollo är den sol som påverkar Tellus 2 alla mest, då dess bana är det som gör natt och dag för 3/4 av planeten. Artemis är långsammare och längre bort, men påverkar också Tellus IIs klimat, men mer indirekt.

 

De andra planeterna

Det finns totalt 21 planeter i detta system. Så vitt man vet är inga av de andra 20 beboeliga,men inga ordentliga studier har kunnat utföras heller och rykten om både möjliga och omöjliga utomjordingar dyker ofta upp i diskussioner om dessa.

Argos

Kallas för den döda jätten. Planeten är synbart skadad av vad man antar är solutbrott från tvillingsolarna. Enorma raviner och kratrar syns tydligt med teleskop, eller till och med blotta ögat om du befinner dig i rymden utanför Tellus IIs atmosfär. 

Bore

En liten vit planet som ligger nära tvillingarna. De 2 månader var tredje år som Bore ligger framför tvillingsolarna, drabbas Tellus II av en bitig vinter.

Chernobog

Den närmaste grannen till Tellus II men ligger i sin tur ofta i skugga från den stora Argos och antas därför inte ha tillräckligt med solljus för att vara beboeliga. Myter och legender påstår att den planeten en gång beboddes av en utomjordisk ras och att de kanske fortfarande finns kvar där, boende under planetens yta. 

Tellus II

Den andra jorden. Den planet som detta spel utspelar sig på. Läs mer om det på Tellus II egna sida