Fördärv – Historisk tidslinje

En historisk tidslinje för Tellus 2

Då Tellus 2 saknar regelbundna årstider, räknar man bara datum utifrån år, vilket är den tid det tar för Tellus II att röra sig ett varv runt tvillingssolarna Phobos och Deimos, och dygn som baseras på den mindre solen Apollos bana.  Ett år består av 520 dagar, och ett dygn består av 20 timmar.

Startpunkten för tidslinjen har satts på den dag då människan för första gången satte sin fot på Tellus II.

 


År – Dag

  • 000-001  – En expedition från moderskeppet Hermes sänds ner till planetens yta för att dels avgöra om det faktiskt går att andas på planeten, så som mätningarna har påstått. Expeditionen består av fem personer, (Namn på de fem), och (namn), av egyptiskt ursprung, var den första människan att sätta sin fot på planeten.