Rörlighet

Rörlighet används till flera olika typer av fysiska aktiviteter. Det kan vara att hoppa, springa, klättra, kasta sig bakom ett skydd och mycket annat. Färdigheten används främst tillsammans med grundegenskapen Motorik men kan även användas t ex med Karisma för att röra dig på ett förföriskt sätt på dansgolvet, eller med Intelligens för att kanske räkna ut det bästa vägen upp för ett berg som måste bestigas.

Antal lyckade

-1 (  – Katastrofalt, det här kommer göra ont!
I händelse av ett ännu lägre resultat, välj flera av dessa alternativ.

  1. Du misslyckas fatalt och faller handlöst mot marken
  2. Du snubblar över en inbillad sköldpadda och spetsar dig själv på din egen skrotkniv

0 lyckade – Det misslyckas.
Du hoppar allt du kan, men har missbedömt avståndet helt och slår i takkanten. Endast dina fingrars grepp om kanten räddar dig från att falla mot en säker död.

1 lyckad – Det misslyckas, men…
Du lyckas inte göra det du hoppades på, men det var ändå inte helt misslyckat.  Du får chansen att vrida din handling till något annat, som kanske inte är lika bra som det du tänkte dig först, men som ändå ger en liten känsla av framgång.

Exempel:

  1. Du hoppar allt du kan, men har missbedömt avståndet helt och slår i takkanten. Du får dock tag på kanten innan du glider ner. Om någon kan hjälpa dig upp så kanske det räddar dig från att falla mot en säker död.
  2. Du slänger dig in bakom bilen medan kulorna viner runt om dig. Du är dock aningen för långsam och en kula träffar i ditt vänstra ben. Du är skadad, men åtminstone i skydd bakom bilen nu. 

 

2 lyckade – Det lyckas, men …

  1. Du kastar dig mot marken och med en hårsmån undviker du sågklingan som precis klyver luften där ditt huvud nyss var. Du är dock en enkel måltavla där du ligger, och du måste ta dig upp innan Skrotsamlaren laddat om sitt absurda skjutvapen-
  2. Den improviserade stockbron över sprickan rör sig lite till, men ditt krampartade grepp håller. Du kommer inte hinna ikapp den maskerade främlingen längre, men du kan nu försiktigt klättra in till kanten och ta dig upp igen.

3 Lyckade

Du kan precis pressa dig genom den smala öppningen. Monstret vrålar frustrerat och sträcker sig efter dig, men dess massiva kropp hindrar den från att nå dig.

 

4+ lyckade – Du lyckas med imponerande effektivitet

För varje tärning utöver de första tre, får du välja en av de nedanstående förslagen eller komma på egna likvärdiga.

  • Du kommer ikapp jycken just när denne skulle gå ner på alla fyra för att kunna springa ännu fortare. En kroppstackling från dig gör att ni båda faller till marken och efter en stunds rullande stannar ni, med dig överst.
  • Du slänger dig ner på golvet och medan du glider under bordet drar du ditt vapen.
  • Du ser slaget komma och flyttar dig bara precis så mycket som behövs. En susning hörs bland åskådarna medan du flinar mot gorillan framför dig. ”Nu är det min tur…” förkunnar du lågt och knyter dina nävar.