Eragon

Eragon kan lätt sammanfattas som en Star Wars kopia i Fantasy-tappning. Filmen är berättarmässigt nästintill en ren stöld av Star Wars Episod 4. En stackars bondpojke får lära sig att han är den sista i en nästintill utdöd församling av speciella krigare som skyddat galax.. ehh världen, ifrån ondskan. Men så förrådes de av en av sina egna, och denna orsakade att de alla dödades. Trodde man…

Istället för ”The Force” har man magi, Istället för en ljussabel har man en drake, istället för Obi-Wan Kenobi har man grävt upp Jeremy Irons, som spelar en gammal avdankad drakryttare och som naturligtvis dör efter halva filmen. Den onda Kungen/Kejsaren har en egen mörkklädd magiker som alla fruktar men ingen rår på, och hjälten i filmen är så dum att man bara behöver hosta fram ”prinsessa” så springer han iväg hals över huvud för att rädda henne, även om det uppenbart att han är chanslös.
Denna film skulle faktiskt kunna vara sevärd, om det inte vore för att den lite väl uppenbara rip-offen sticker i ögonen på alla som sett Star Wars mer än en gång. Men är du inte lika nördig som jag så kanske du gillar den… men är du inte är en nörd, varför skulle du då se en film med drakar och magi?

Betyg? Tja.. 5 av 10, och det är främst för att jag är den nörd jag är och fortfarande är lättroad av folk som slår på varann med svärd.