Streck 1070 – Zongastarna

Arkdata: Krubb 2, Kultur 1, Teknologi 1, Försvar 8. Invånare: 206 (28N, 49F, 95T, 21H, 13M)

zongastarRedan på morgonen sjuder arken av ryktet om att tre Heimdalare saknas. Två skickades iväg under kvällen för att se om de kunde undersöka skottlossningen och de har inte återkommit. Den tredje, Zonstrykaren Scott har försvunnit från sin bädd under natten. De letar och hittar Scott döende. Han har ensam försökt jaga ner Pysbesten, men besten hittade honom först. De lyckas nätt och jämnt rädda hans liv.

När de fått hem Scott igen går de ner mot den svarta vägen. På andra sidan vägen hänger den försvunna zonstrykaren Kalles spetsad på en påle. Det ser ut som hjärnan sprängts ur huvudet på honom, stulit all utrustning och kläder samt spetsat honom på denna påle som en varning. Den andra saknade zonstrykaren Simco finns dock inte där, men längre bort i dimman finns det fler varelser. De ser korta mänskliga varelser, helt klädda i lindor och trasor, som med ljusa nasal skrik påvisade att de upptäckt mutanterna också. Zongastarna vid fordonsblockaden

muscleKrossaren Muscle Propplös går plötsligt i bärsärk och springer över den svarta vägen, fram till den spetsade zonstrykaren och likt ett vilddjur kastar han sig över kroppen av Kalles och börjar gnaga på den. Detta blir startskottet och kastvapen och pilar börjar kastas och skjutas mellan de två grupperna. En av dem små varelserna träffas och faller, och plötsligt blir det total kaos bland dem och de flyr i alla riktningar, innan de till slut försvinner in i dimman. Mutanterna smyger försiktigt efter och hittar en barrikad av gamla fordon som blockerar vägen. I en gammal buss ligger kroppen av Simco, också med sprängd skalle och det mesta av hennes saker och kläder plundrade. Den varelse som träffades är också borta, inte ens blodspår finns kvar.

Mutanterna undersöker de fordonsvrak som står längst väggen och hittar diverse smått och gott. De hittar även ett relativt välbevarat flytfordon.
Innan de återvänder så erkänner Muscle att han var den som mördade Barbie tidigare. Han säger sig lida av ett obehagligt begär för kött och blod, och kunde inte hejda sig. Detta uppstod efter han skadats av pysbesten för några dagar sedan och blivit allt värre. Han tänker därför lämna arken så att inte fler faller offer för hans blodstörst. Han tar farväl och fortsätter ensam iväg längs den svarta vägen.

De övrigt tar med sig allt de kan bära och skyndar tillbaka till Bifrost. Arla och svinet Ettan lyckas även hitta en ätligt växt längst dikeskanten, och tar med några med rötter och allt för att försöka odla dem uppe vid arken också.

Dokumenterat av Krönikör Valia, avd Tyr.