1613, Maj 5

1613, Maj 5 – Steg 1, Undanmanöver
Staden Izy Drewno accepterar inte en attack mot kyrkan och mordförsök på en kyrkans man. Stadens knektar ledda av Herbert Denhof, De Törnklädda och frivilliga män från staden ledda av Yuri Astikai II samlades alla utanför Red Hand Bastion för att hämta Adam Cline. Totalt 700 man mot de 30 som försvarar bastionen. Efter en lång dag där Red Hands bågskyttar höll ställningen mot angriparna så vaknade Adam av att hans nemesis Bratumił Damian (A ka Backstabbah) fanns i hans dolda sovkammare. De pratades vid och sedan fäktades de, varpå Adam dräpte Bratumił. Adam valde sedan att byta utseende med Obfuscate och hävda att han var sin kusin Samuel Cline för att sedan ge upp och öppna portarna åt fienden.

Under tiden hade Lalecznika och Lalka sett till att göra om en sårad soldats utseende till något som liknade Adam, och kastade kroppen i vallgraven. Gaweł tog sedan på sig att påvisa för knektarna att han sett Adams kropp. Stadens knektar och De Törnklädda antog därmed att Adam valt den fega vägen ut genom att ta sitt liv. Yuri var inte lika lättlurad utan tog med sig ”Samuel” upp till stora salen i Bastionen och när de var ensamma så konfronterade han honom med att han visste att han egentligen var Adam. Yuri utmanade därefter Adam på duell för kränkningen av att Adams män plundrat Yuris hem under skördefesten 1592. Yuri vann duellen med lätthet, men Adam pålades och räddades av Lilianna. Vreden över att Adam flydde fick Yuri att visa sitt sanna jag, en vit varulv.

Resten av Sabbat-packet Bratanki följde efter det blodspår som lämnats vid Lalkas stuga och som ledde in i skogen. Det visade sig vara en fälla, ett pergament med texten ”Steg 1” och plötsligt överfölls dom av 3 stora varulvar. Striden var blodig och det var med nöd och näppe så pass många överlevde. Endast Goliat dödades, av detta av Mariusz som vart galen av att dricka varulvsblod.

Under tiden som allt detta skedde så passade Mortiz von Salzburg på att möta upp Lasombran Jacek i en envig. Von Salzburg vann denna genom att hugga huvudet av Jacek.