1646, 14 November – Den Fallna Ängeln

1646, 14 November – Den Fallna Ängelns krypta
Lalkas ghoul Eliaz (även kallad ”Mullvaden”) rapporterar att ingången till ”Den Fallna Ängelns” krypta har grävts fram så det går att ta sig in nu. Det är ett enormt klot av mystiskt stenmaterial, djupt nersjunken i träsket. Eliaz och Hedwigas ghouls har dock grävt fram en ingång och byggt upp skyddsvallar runt om för att hålla vattnet borta.

På Elysiumet The Dionysus hittar de även Reyes, en Sabbat Lasombra från Lublin, som sitter där och låtsas vara en genomresande. Han lämnar en gåva till Lalka, en visselpipa gjord av ett finger-ben. Ska enligt Reyes vara bra att ha om man har med Giovannis att göra.

Lady Hedwiga kallar till ett möte om vad ska göras härnäst. Lalka skickas ut för att kolla läget runt om kryptan, hon tar med sig Petri. Leonard som har lyckats smyga efter in på mötet, följer efter Lalka och Petri ut mot skogen men då de smiter genom en av de många gångar som Lalkas ghoul grävt, tappar han bort dem.

Väl framme vid kryptan så upptäcker de att de ändå är förföljda. Det visar sig vara Adam, som likt ett rovdjur vakar över området som om det vore hans revir. Lalka och Petri antar att det är bråttom, annars kommer Adam troligen attackera den som ligger i kryptan.

Lalka och Petri skyddar tillbaka och hämtar Hedwiga, Demetriouz och Reyes, som tydligen är bekant med Hedwiga också och satt i möte med henne när Lalka och Petri kom dit.

Gruppen skyndar ut till Kryptan, men denna gång lyckas Leonard smyga efter genom gångarna.

När de kommer fram så är kryptan öppen. Där inne står Adam, men tittar sig förvirrat omkring. Inne i kryptan så har bestens grepp om honom släppt.

Kryptan innehåller sex stycken stående stenkistor, enligt Reyes är det tjänarkistor. På golvet ligger också en mumifierad vampyr i torpor, troligen en nordman gissar dom utifrån hans klädsel och vapen.

Centrum av kryptan består av en enorm stenpelare, som i sin tur verkar skyddas av en magisk ritual. Innanför verkar ”den fallna ängeln” vila. Men inget verkar kunna skada pelaren. Med hjälp av Auspex lyckas de avgöra att det verkar behövas nån typ av rit för att öppna pelaren. Någon speciell typ av blod-blanding som ska målas i ett mönster i form av en tre-klöver….

Fortsättning följer…