Reuben Barret

Reuben Barret är ledare för den ockulta orden Hermetics of the Golden Dawns London-avdelning. Han har goda grunder för att inte vara så vänligt inställd till Anthony DeCay.

Reuben förespråkar en ockult filosofi där man skapar Ordning och stävjar Kaos genom medmänsklighet, tolerans och meditation. Genom att finna insikt kan människan förenas med Gud och hitta sin egen gudomlighet. Han tror att endast om Ordningen uppehålls kan mänskligheten fortsätta vakna upp ur den Illusion som de hamnat i. Kaos är mänsklighetens fiende och endast de vilsna och förlorade tjänar Kaos. Våld har sitt ursprung i Kaos och är därför föraktligt.

Beskrivning: Reuben Barret är en högrest och bredaxlad man i 60-årsåldern med ett harmoniskt och vänligt utseende. Ögonen är blå och väldigt lugna. Håret vitt och kortklippt och ansiktet pryds av ett vitt välansat skägg. Han går klädd i diskreta filtkostym med väst och slips. Inomhus tar han oftast av kavajen.

Händelser:

Söndagen den 17:e augusti 2008
Anthony DeCayArthur Cresswell och Robert McShane Jr tog sig in i Reuben Barrets bibliotek i hans hus i Westminster tillsammans med Millie Shaw. De avbröt Reubens möte med fem Golden Dawn-medlemmar och anklagade Reuben för att ha lejt sin tjänare Archie Nobleatt mörda Millies far, bokhandlaren, Riley Shaw. Motivet skulle ha varit att Riley Shaw betalat två inbrottstjuvar att stjäla den ockulta boken Liber Ferreus från Reubens bibliotek. Barret betygade att han varit ovetande om Nobles agerande och erbjöd att föra Archie Noble inför rätta. Anthony skallade ned en Golden Dawn-medlem som försöka ringa till polisen och hotade med att döda alla i biblioteket. Noble skjöt då Reuben Barret med tre revolverskott och flydde ut ur salen. Medan Barret låg medvetslös frammanade Millie den summeriska dödsgudinnan Ereshkigal genom att bloda ner en summerisk statyett. Demonen dödade Golden Dawn-medlemmen och fotografen Sebastian Kay och kastade ut Robert genom ett fönster innan Anthony på oklart sätt fördrev demonen och förband Millies uppskurna handleder. Arthur Cresswell och Robert McShane Jr slog och högg gemensamt ihjäl Archie Noble i Barrets entré och lämnade sedan huset i en bil tillsammans med DeCay och Millie Shaw.