Omgång 2 – Ulkebo Milis och de sju mutanterna

 

Gruppen samlas i en barack i Ulkebo för att rekryteras in i Extra-Milisgrupp 12, mot hotet från ”De sju mutanterna”, ett gammalt gäng rövare som troddes vara döda men som nu verkar ha återuppstått och sägs härja i trakten. Gruppen tilldelas slitna gamla Ulkebo-Milis uniformer som synbart misslyckats med att rädda livet på sina tidigare ägare, samt riktigt fula gamla musköter. Därefter är det dags för en rekryterings-cermoni, men den avbryts av en ung ekoxe i storleken av ett mindre urtidsfordon som plötsligt kommer framrusande genom den lilla byn och orsakar kaos och ond bråd död omkring sig.

När den gigantiska insekten besegrats visar det sig att det hela var en avledningsmanöver. Borgmästaren har blivit nerslagen och Kapten Länz har mördats.

Gruppen börjat utreda det hela och konstaterar att Ekoxen troligen framodlats lokalt, då inget tyder att den kommit utifrån. De finner i ekoxens inre en massa kraftpärer, 100-tals kilo som tydligen stulit ur de lokala förråden i byn.

Anteckningar från den döde kapten Länz pekar mot att han misstänkte något skumt och nämner ”Den oduglige M och hans biffkräkare”.