5-finger Tiggare

Spelas med 10 kort. Man lägger upp fem kort, och framför dessa lägger man 5 stycken ägodelar, plus en ägodel som är extra värdefull vid sidan av.

Sedan utmanar man ett finger med ett av dina fingrar och så vänder man upp ett varsitt kort och jämför dem. Högst kort vinner ägodelen från den andre.  Stora Arkanan triumfar den lilla.

Man fortsätter förbi alla fem fingrarna, man får inte använda eller utmana samma finger två gånger under samma runda.

Sedan kommer runda två.  Man får då lägga ut så många man vill av de ägodelar man har kvar och de man har vunnit. Bakom korten lägger du nu även upp din hand. Har du färre än 5 ägodelar kvar, så riskerar du istället dina fingrar. Förlorar du ett kort och saknar ägodel att täcka upp med, så får motståndaren kapa det fingret och behålla det.

Den värdefullare ägodelen (SL avgör om SLP anser att den är värdefull nog innan man börjar spela) är en försäkring. Om du innan spelet är slut vill dra dig ur, så har du förlorat du den värdefulla ägodelen. Spelar man klart alla tio korten, så får man behålla den ägodelen.
Alternativt kan man låta den som har vunnit flest prylar/fingrar, även vinner den värdefulla saken.