TC 4, Act 3

Anatole:

Sagor i sten ligger framför er. En vän utan vänskap viskar sina hemligheter i era öron. Sprid är det knotiga och pulserande nätet som pressar mot himlen. En spegelbild av labyrinten flödar inom jordens kraft. Ni kämpar inom knutarna. Jag ser både hur det förstörs och hålls helt. Allt annat ligger förstört och pestbefläckade kroppar ligger staplade i högar, medan dödens leende ekar genom askan av vår sort. Askan som vinden sprider och förmörkar själva himlen med. Jorden kommer rämna och spy fram dess vrede medan de usprungliga reser sig. Draken rör siog över landet och öppnar sin broders vener och låter hans blod flyta medan silverfåglar med flammande tungor stiger ner från himlen för störta dödens måne över den sovande staden. Han som döljer sina handlingar med luft söker sin hämnd, men bringar endast bloodstårar och aska i sin framfart. Världen utan slut, kommer avslutas. Amen.

Må jag dö nu?

Han skapade mig som Gehennas budbärare, men han gav er alla nycklarna. Är det ironiskt eller bara komiskt?

Celestyn:

Jag ber om ursäkt för denna abrubta kallelse, men er närvaro här i Sighisoara är nödvändig. Mitt namn är Celestyn och även om jag inte känner er alla personligen så tror jag ni vet vem jag är. Jag ber er lägga åtsidan all eventuell förakt för min klan och sekttillhörighet då vi nu står för ett större hot. Ni besitter mer kunskap än någon annan om Zelios geomantiska nät som han skapat med er hjälp genom tiderna. Ni är de enda som vet vart dess sista knytpunkter finns.

Ni är med all rätt misstänksamma mot mig efter min långa frånvaro, men lita på mitt ord att jag söker att förhindra att nätet fånge ska slippa lös. Nätet har växt sig starkare med tiden, men även försvagats på grund av det. Jag tror ni förstår att Kupala inte får släppas fri. Jag har även bjudit in en vän vars kunskaper om geomantik överstiger mina egna, och han ska hjälpa oss hålla denna demons fängelse intackt.

Om ni ej ämnar komma av fri vilja, så kan jag erbjuda er en belöning som många andra skulle mörda sin närmaste för att få.

Celestyn av klan Tremere.