1181, den 21:e Åldersommar – Mosshavets tempel

 

Olaria tipsar gruppen om en ruin att plundra. Mosshavets tempel ska enligt legenden ha en rejäl silverskatt, som legat orörd sen den stora striden som skedde här för 278 år sedan (År 903)

Ruinens huvudingång svaldes delvis av marken på grund av den mäktiga magi som användes under denna strid och endast liten del av dess port sticker upp.

Utanför vaktar dock en stam Vargfolk, Dimtänder . Anledningen är för att deras shaman (Druid) Brand fastnat i den magiska maelstorm som reser som en ljuspelare genom en spricka i marken. Deras ledare Einia Järnragg försvarar dem.

Inne i templet finns en gasfälla, som ger de drabbade kraftiga hallucinationer med paranoida skräckbilder.

Under tiden leder Olaria alven Mi’tilarron till en annan ingång, magiskt dold men som hon känner till. Hon beskriver att syftet är att resten av gruppen ska dra till sig uppmärksamheten från templets väktare och därmed hålla dessa sysselsatta medan Olaria och Mi’tilarron ska passa på att nå platsens magiska källa.

Resarna Yrg och Krum vaktar sin forna mästare, resemagiker Oglaug. Den mäktigaste av Resar, som fick sin makt av demonen Goztrael