Fördärv – Generationer

Generation 1 – Försökskaninerna

De första (och sista?) människorna att bestiga Tellus II. Det såg väldigt bra ut till en början. Överväldigade av att se en planet som påminde om den som förfäderna lämnat bakom sig, med resurser att kunna skapa hem, mat och andra förnödigheter som man tvingats syntenisera fram medan man rest. Men problemen kom redan efter några månader. Konstiga sjukdomar, människor som bara försvann och de som återfanns hade förvrängts på absurda sätt. 

…forts….sjukdomar, morf, virus osv

Av den första generationen som landsteg på Tellus 2, finns idag inga kända överlevande människor.  

Generation 2 – Forskarna

För mycket satsningar hade gjorts för att kunna strunta i Tellus II och söka vidare. Det fanns helt enkelt inga resurser för att hela flottan skulle kunna fortsätta. Så man blev tvungen att försöka lösas problemen med Tellus II istället. Det påbörjades intensiv forskning på alla skepp. Försök till att omvandla den mänskliga DNA’t för att kunna skapa en antivirus mot vad det nu var som drabbade den första generationen. Man blandade dna från djur, insekter, växter och allt organiskt man kunde gräva fram från Tellus II. Sedan injektiserades utvalda försöksgrupper och skickades ner på planeten för se om de kunde överleva. Resultaten var blandade och till synes helt slumpmässiga. 

Generation 3 – Nybyggarna

De muterade människor som lyckades överleva och fortplanta sig på planeten. Moderskeppen monteras ner en efter en, för att material för de första stora “Megastäderna”. 

Generation 4 – Nostalgikerna

Försökte återskapa den gamla världen utifrån nostalgiska filmer, bildarkiv och historiafiler. Städerna växte och befolkningen med dem. Biologiska Experiment och teknologiska fantasibyggen gjordes. “Mänskligheten” kände 

Generation 5 – Avhopparna

Dom som valde att lämna städerna. En del bröt sig ur direkt och lämnade skeppen innan städerna färdigställdes, men de flesta lämnade städerna under denna guldålder då allt ansågs vara möjligt. Avhopparna grundade byar efter egna visioner och teman, en del för att visa sin makt, andra för drömmar om frihet och vissa helt enkelt för sin överlevnads skull.  

Generation 6 – Politikerna

Hotet från tvillingsolarna orsakade enorma diskussioner bland de styrande. Politisk spel och upptäckten av Pallidus  (the Fade, Tynandet)

Generation 7 – Fördärvarna

Krigen som fördärvade Tellus 2. Megastäderna krigade med varandra. Teorier om orsaken bakom dessa krig är många, men det är främst bara gissningar  

Generation 8 – Återskaparna

Den nuvarande generationen. De som nu försöker återskapa samhället och bygga upp nya städer och befolkning i mänsklighetens masoleum.